A Fenyveserdőt tisztítják és a Kánaán-házat festik - 72 óra kompromisszumok nélkül Pápán


2012-10-12 21:07:32  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Fenyveserdőt tisztítják és a Kánaán-házat festik - 72 óra kompromisszumok nélkül Pápán főképe
Magyarország immáron ötödik alkalommal csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül című önkéntes akcióhoz, amely Németországból indult 2002-ben. A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez. A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.  Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, vagyis 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését végzik különböző közösségeknek.
A nagyszabású országos programhoz Pápa is csatlakozott. A holnapi, azaz október 13-ai önkéntes akciót ma este egy nyitórendezvény előzte meg, melyet a Református Gyülekezeti házban tartottak, ahol Szalóky Eszter helyi szervező tájékoztatta az érdeklődő önkénteseket az akció pontos programjáról.
- A holnapi akció során a Vajda Péter Lakótelep mögötti területet, a Fenyveserdőt fogjuk megtisztítani, valamint a Kánaán-házat festjük ki. Az eddigi előrejelzések szerint a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának néhány tanulója, a Pápai Református Teológiai Akadémia pár hallgatója és több gyülekezeti tag is jelezte részvételi szándékát. A munka reggel 8 órakor kezdődik és várhatóan a kora délutáni órákban fejeződik majd - tájékoztatta hírportálunkat a szervező.
Az est nyitásaként a jelenlevők közösen énekeltek, majd ifj. Márkus Mihály református lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, végül Isten áldását kérte a munka sikeres elvégzéshez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!