Gálaműsor az állatokért


2012-10-12 20:31:49  | cikk: mo  | 


Gálaműsor az állatokért  főképe
Színvonalas és változatos művészeti produkciókat kínáló gálaműsorral igyekezett felhívni az állatbarátok figyelmét a Sanogenesis Alapítvány Második Esély Állatmentő Csoportja. A pápai kulturális életben ismerősen csengő művészek és amatőr művészeti csoportok nevével fémjelzett műsor teljes bevételét a gazdátlan állatok megsegítésére ajánlották fel a szervezők. A fellépők sorában ott volt a Black Bunny Rock and Roll Club, Ekanem Bálint Emota, Király Mónika, az Írisz Orientális Tánccsoport, a Munkácsy-iskola hagyományőrző csoportja, a Sanogenesis Alapítvány táncosai, Piller Károly (aki egyben az est egyik főszervezője is), Nacsa Andrea és a mezőlaki Parolás Kulturális Egyesület.
Szegediné Murai Dóra, a Sanogenesis Alapítvány rendezvényszervezője érdeklődésünkre elmondta, az idei év nyarán hozták létre a Második Esély Állatmentő Csoportot, tagjaik azonban már jóval korábban elkötelezték magukat az állatvédelem és a kóbor cicák, kutyák befogadása mellett. Az öt-hat taggal működő csoport nemrég telephelyet is vásárolt, ahol jelenleg 23 mentett kiscicát helyeztek el. A cicák elhelyezését sikerült megoldaniuk, a kutyákat (7 kutyus) azonban még nem tudták a telephelyre vinni, jelenleg befogadóknál vannak. Szegediné Murai Dóra hangsúlyozta, számukra a kutyák helyének kialakítása lenne most a legfontosabb. Ehhez viszont kenneleket kell építeni, és bár több támogatója is akad a csoportnak, a források mégis nagyon csekélynek bizonyulnak. A befogadott állatok ellátása, esetleges gyógykezelése (orvosi ellenőrzés, oltások, ivartalanítás, chipelés, szállítás) állatonként körülbelül 20 - 30 000 forintot tesz ki. Amíg egy állatot örökbe adható állapotba hoznak, az rengeteg költséggel jár. Az állatokat ugyanis általában az utcán találják, fel kell hizlalni őket, és meg kell kapniuk a kötelező ellátást. Sajnos sokszor előfordul, hogy a gazdik egy zacskóban a kukába dobják, vagy autóval elviszik valahova, és elengedik a kis kóborlókat – tudtuk meg az alapítvány segítőjétől.
Ezért szervezték meg a mai gálaestet, melynek teljes bevételét mind a szervezők, mind pedig a fellépők az állatmenhely és az azt működtető Második Esély Állatmentő Csoport munkájának megsegítésére ajánlották fel.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!