Elhunyt Molnár Zsigmond, a tókerti plébánia nyugalmazott plébánosa


2012-10-12 07:28:55  | cikk: mo  | fotó: veszpremiersekseg.hu  | 


Elhunyt Molnár Zsigmond, a tókerti plébánia nyugalmazott plébánosa főképe
Életének 85., áldozópapságának 60. évében 2012. október 8-án a pápai kórházban hosszú, türelemmel viselt szenvedés után elhunyt Molnár Zsigmond érseki tanácsos, nyugalmazott plébános, aki korábban a pápai tókerti plébánián teljesített szolgálatot - olvasható a Veszprémi Főegyházmegye hivatalos honlapján.
Molnár Zsigmond 1928. július 9-én született Nemesapátiban. A II. világháború alatt amerikai fogságban volt Franciaországban. Azok közé a kispapok közé tartozott, akiknek a veszprémi szeminárium feloszlatása után meg kellett szakítania tanulmányait. Pár évig Budapesten dolgozott, majd Esztergomban fejezhette be tanulmányait. 1953. június 14-én Veszprémben szentelték pappá. Kápláni szolgálatot teljesített Iszkázon, Mernyén, Lesencetomajon és a pápai Szent Anna plébánián, plébános volt a pápai Szent Benedek plébánián 1965-2007-ig. Nagy gondja volt a tókerti plébánia és templom felújítására.
1999. augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje (Polgári tagozat) kitüntetésben részesült.
Buzgó, szeretetre méltó papi szolgálata sok hívőt vitt közelebb Jézushoz és az Egyházhoz.

Molnár Zsigmondért ma délelőtt 10 órakor a pápai Nagytemplomban mutatnak be engesztelő szentmisét. Temetése délután 15 órakor az alsónemesapáti temetőben lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!