Az egészségünk záloga: a víz és az ásványi anyagok


2012-10-11 20:26:15  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Az egészségünk záloga: a víz és az ásványi anyagok főképe
Az emberi szervezetnek lételeme a víz és a különféle ásványi anyagok, amikből biztosítani kell a megfelelő mennyiség bevitelét az egészségünk megőrzéséhez – hangsúlyozta dr. Antal Géza, a Balatonfüredi NaturMed Egészségügyi Centrum terapeutája ma délutáni előadásán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében.
Az előadó Az egészség záloga című könyvét is bemutatta az érdeklődőknek. Dr. Antal Géza hírportálunknak elmondta, a kiadványban arra világít rá, hogy milyen és mennyi ásványi anyagra van szüksége a szervezetünknek, továbbá mi a teendő a hiánytünetek jelentkezése, valamint az esetleges túladagolás esetén.
– Minden egyes szervünk ásványi anyagokkal táplálkozik, tulajdonképpen ezek a lételemeink, amiknek ha nincsen meg az egyensúlya, vagy éppen hiány lép fel belőlük a szervezetben, akkor az különféle egészségügyi problémákhoz vezethet. Az ásványi anyagok sajnos ma már nem nagyon találhatóak meg a természetben, mivel a szerves trágyázást egyáltalán nem, vagy csak nagyon minimális esetben alkalmazzák – állapította meg a terapeuta, aki kifejtette azt is, a víz azért különösen fontos, mivel egyebek mellett az ásványi anyagokat szállítja a szervezeten belül.
– Az emberi szervezetnek rendkívül nagy szüksége van a vízre. Nem hiába halljuk állandóan, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kell inni. A probléma viszont ott van, hogy a folyadék nem azonos a vízzel. Például a leves, a kávé, vagy a tea is egyfajta folyadék, de a sejtek másképpen ismerik fel, mint a vizet. A víz szerepe elsődleges, többek között a vér összetételét is szabályozza – fogalmazott dr. Antal Gáza, majd kitért a Balatonfüredi NaturMed Egészségügyi Centrumra is. Mint mondta, az intézmény egészségmegőrző és prevenciót segítő tevékenységet végez, amely azért jött létre, hogy a járóbeteg-ellátás minden szakterületén ellássa azokat a pácienseket, akiknek egészségügyi problémájuk van, de nem igényelnek kórházi elhelyezést.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!