Tűz a belvárosi társasházban


2012-10-11 15:40:17  | cikk: HuHa  | 


Tűz a belvárosi társasházban főképe
Lakástűzhöz riasztották a pápai tűzoltókat kora ebéd után a Március 15. térre. A 2. számú társasház egyik földszinti lakásában csaptak fel a lángok és az egész épületet füst és korom árasztotta el. A tűzoltók 13 óra 22 perckor kapták a riasztást és pár percen belül három tűzoltófecskendővel, tizenöt fővel a helyszínen voltak, hogy megfékezzék a lángokat. Horváth Sándor tűzoltó főhadnagytól megtudtuk, a kilenc lakásos társasház egyik földszinti lakásában keletkezett a tűz, kiérkezésükkor  a helyszínen lánggal égést tapasztaltak és hatalmas füstöt. Az ingatlanban a berendezési tárgyak nagy része a tűz martalékává vált. A kiégett lakásban élő idős hölgyet 8 napon túl gyógyuló, súlyos égési sérülésekkel szállították a mentők a pápai kórházba, a házban tartózkodó további nyolc személyt kimenekítették, ők nem szorultak orvosi ellátásra. A kimenekítettek között egy egyéves kisgyermek is volt, őt az ablakon emelték ki, hogy ne kelljen a füstös lépcsőházon keresztülvinni. Az épület többi lakásában nem keletkezett tűzkár, de füsttel és korommal szennyeződtek.  A tűzoltók a tüzet eloltották, az utómunkákat elvégezték, és vizsgálják a tűz keletkezésének okát.
A helyszín biztosítását a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai végezték, a forgalomelterelést és a Március 15. tér érintett szakaszán az útlezárást  15 órakor oldották fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!