Hajléktalanok karácsonya


2009-12-22 22:19:55  | cikk: Tóth Tamara  | 


Kedd délelőtt 9 órakor közös énekléssel kezdődött az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Barát utcai otthonában a hajléktalanok karácsonyi ajándékozása. Csőréné Pőr Eszter köszöntőjében elmondta, a karácsony az az ünnep, amikor az emberek kifejezik egymás iránti szeretetüket, tiszteletüket, törődésüket.
- Örülök, hogy ilyen szép számban megjelentek, hiszen az Önök közössége annak a családias szállónak a lakóközössége, amelyik érezheti, hogy így karácsony idejében sincs egyedül, még ha a család, a barátok, ismerősök, rokonok távol is vannak. Szeretnénk a karácsonyt kicsit boldogabbá tenni az önök számára - mondta az ESZI intézményvezetője.
Velniceru Krisztina Wass Albert verssel kezdte köszöntőjét, majd elmondta, a karácsony a kereszténység legfontosabb ünnepe, melyben Jézus Krisztus születésére emlékezünk.
 - A karácsonynak különleges varázsa van, hiszen Jézus születése az egész világ számára ugyanazt jelenti: örömöt, szeretetet, békességet, a család és közösség ünnepét, az összetartozást. Karácsony idejére elfelejtjük a kinti világ bántó dolgait és a szegényes jézusi jászolbölcső fényében mindennapi szükségeink, nélkülözéseink megszépülnek és talán még erősebbé tesznek.
A rendezvényen részt vett a Teréz Anya Szeretet Szolgálat nővére, Rozs Józsefné Teri néni és Bors Gáborné, a szolgálat pápai vezetője, ők is köszöntötték a megjelenteket és elmondtak egy imát is értük.
Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője ünnepi köszöntőjében kiemelte: a hétköznapok mozgalmassága, időnként monotonsága, a sok gond már-már gépiessé teszi az embert, jó esetben ez karácsony tájékán egyfajta varázslattá lesz.
 - Az Úr emberséget vár tőlünk, legyünk bárhol, bármilyen körülmények között. Emberség kell ahhoz is, hogy el tudjuk egymás gyengeségeit viselni, hogy tudjunk alkalmazkodni a szálló adta zsúfolt körülmények között is. Mára a karácsony kezd elvilágiasodni az evés, az ivás, az ajándékozás korlátozására hagyatkozva. Figyeljünk hát egymásra szeretően, mint embertársainkra és találjuk meg a béke, öröm és boldogság útját.
Ezt követően közösen elénekelték a Mennyből az angyalt, majd mindenki megkapta az ajándékát. Az ünneplés sütemény és forró tea mellett beszélgetésként folytatódott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!