„Mert cserediáknak lenni jó” - A cserediák programról a petőfiseknek


2012-10-11 15:14:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Mert cserediáknak lenni jó” - A cserediák programról a petőfiseknek főképe
A YFU Hungary önkéntesei járják az országot és népszerűsítik a cserediák programot a fiatalok, főleg a középiskolások körében. Ma délelőtt városunkban több középfokú intézményben is jártak az önkéntes ifjak, akik meséltek tapasztalataikról, élményeikről az érdeklődő tanulóknak. A Petőfi Sándor Gimnáziumban Kovács Bianka, a YFU önkéntese tartott rövid tájékoztatót a szervezetről, a fogadó-, illetve a cserediák-programról. Bianka 2008-2009-ben volt az Amerikai Egyesület Államok-beli Michiganban cserediák.
- Rendkívül jó élményeim vannak az amerikai tanévről. 16 évesen kerültem ki. A fogadó családom nagyon kedves volt velem, az osztálytársaim segítőkészségének köszönhetően hamar be tudtam illeszkedni. Én a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium tanulója vagyok, közép szinten beszéltem angolul, s talán azért is mentem ki, mert nem mertem kommunikálni. 2-3 hét alatt szinte már folyékonyan beszéltem. Fantasztikus érzés volt - mesélte mosolyogva a lány.
Végül elmondta, nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítania az amerikai családjával, azóta is rendszeresen leveleznek, s terveik között szerepel, hogy egymást is meglátogatják.
- A cserediák programot ajánlom minden olyan fiatalnak, akinek anyagi lehetőségei megengedik, hogy külföldre menjen és ehhez kedvet is érez. Ez egy jó lehetőség a nyelvtanulásra, az önbizalom fejlesztésre, új barátságok kialakítására és egy új kultúra megismerésére - zárta gondolatait Kovács Bianka.
Az önkéntesek a Türr és a Petőfi Gimnázium mellett a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolába is ellátogattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!