Lassan befejeződik az őszi virágosítás


2012-10-11 15:09:51  | cikk: mo  | 


Lassan befejeződik az őszi virágosítás főképe
Egy-egy évszakváltás mindig több munkát ad a Városgondokság munkatársainak is. Így ősszel például a falevelek, a gallyazás és az ágyások téli előkészítése folyamatosan biztosítja számukra a tennivalókat. A dolgozók már körülbelül egy hete megkezdték az egynyári növények eltávolítását, majd az ágyások rendbetételét. Buics Lajos kommunális csoportvezető érdeklődésünkre elmondta, a frekventáltabb helyekre árvácskákat ültettek, így a Március 15. téren, a Sportcsarnoknál és a Várkert úton már szépen díszeleg is a színes virágtenger. Az árvácska kitűnő választás ebben az időszakban, hiszen egészen az első fagyokig virágzik, utána pedig áttelel. A kevésbé forgalmas pontokon csupán kiszedik az ágyásokból az egynyári növényeket, és megmunkálják a földet, mígnem aztán újra egynyári virágokkal ültethetik majd be jövő tavasszal. Buics Lajos elmondta, a városban egyébként 2100 nm virágos felület található.
A Városgondnokság munkatársai jelenleg a fűnyírási munkálatokat végzik, ezt követően a jövő héten megkezdik a gallyazást és az elszáradt fák kivágását. Buics Lajos megjegyezte, a virágosítást követően nagy szükség volna egy kiadós esőre, ami talán a hétvégére meg is érkezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!