Ismét csatlakozik a város a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez – ülésezett a képviselő-testület


2012-10-11 12:39:45  | cikk: HuHa  | 


Ismét csatlakozik a város a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez – ülésezett a képviselő-testület főképe
Többek között a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez való csatlakozásról döntött ma reggeli ülésén Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A régi Városháza épületében tartott tanácskozáson a jelenlévő tizenkét képviselő egyhangúan elfogadta az erről szól határozati javaslatot. Pápa városa 2001-től kezdődően minden évben csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. A többszintű támogatási formát három forrás biztosítja: a helyi önkormányzat által megítélt támogatás mellett, megyei önkormányzati valamint felsőoktatási intézményi támogatás. Ez teszi lehetővé, hogy a helyi önkormányzat döntésére alapozva nagyobb összegű támogatást kapjanak a szociálisan rászoruló hallgatók. A 2013. évi pályázati fordulóhoz történő csatlakozási felhívás megjelent, az önkormányzatoknak e hó 15-ig van lehetősége jelezni a csatlakozási szándékot.
Dr. Áldozó Tamás polgármester a napirend kapcsán elmondta, a város saját hatáskörben meghirdetett támogatási pályázatának elbírálása megtörtént az idei tanévre vonatkozóan. Az önkormányzat lakhatási és utazási támogatást nyújt a rászoruló dákoknak. Az 2012/2103-as tanévre hatan nyújtottak be igénylést a lakhatási támogatásra és tizenöten az utazásira, a humán-erőforrási bizottság minden pályázatónak megítélte a támogatást.  A támogatások összege még nem ismert, de várhatóan hasonló lesz a tavalyi esztendőhöz. Akkor 330 ezer forint utazási, és 270 ezer forint lakhatási támogatást nyújtott a város a tizenkilenc pályázónak.
Az ülésen a második napirendi pontban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak nyújtandó támogatás biztosításáról döntöttek a testület tagjai. A szervezet azzal a kéréssel fordult a város önkormányzatához, hogy támogassa a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséget a színvonalas, lakosság érdekeit szolgáló feladatellátásban. A képviselők 12 igen szavazattal úgy döntöttek, hogy a város a 2012. évi költségvetés terhére 250 ezer forinttal támogatja a katasztrófavédelmi feladatok ellátását. Csillag István tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról tájékoztatta a testület tagjait, hogy a támogatási összegből egy újabb hőkamerát kívánnak vásárolni.  Mint megtudtuk, a hőkamera jelentős segítséget nyújt a tűzoltóknak a személyek mentésében, a tűzfészkek felderítésében, és a füsttel telített helyiségekben való tájékozódásban. A hőkamera ára meghaladja a másfél millió forintot, a Pápai Katasztrófa Védelmi Kirendeltség az illetékességi terület többi településének támogatásából és további felajánlásokból próbálja a teljes összeget előteremteni.
Az ülés végén a városatyák a vegyes ügyek között a képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról szóló előterjesztésről szavaztak, 12 igennel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!