Ligakupa: Seye duplájával győzött a Lombard Pápa


2012-10-10 18:25:59  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Ligakupa: Seye duplájával győzött a Lombard Pápa főképe
A Ligakupa C csoportjának harmadik fordulójában a Lombard Pápa a Kaposvári Rákóczi együttesét fogadta. A hazaiak a sorozatban ezidáig egy győzelmet és egy vereséget számláltak, míg a vendégek még nyeretlenek voltak Oláh Gábor kezdő sípszavát megelőzően. Zsivóczky-Pandel Gyula a Szűcs – Nagy, Balogh, Tóth G., Présinger – Arsic, Horváth, Rodenbücher, Tóth B. - Maric, Benko összetételben küldte pályára a gárdát. A mérkőzés első helyzete a 6. percben alakult ki, amikor is Arsic adott remek labdát Tóth Bencének, aki középre adott, ám Tóth Gábornak kicsit hosszú volt a beadás, így mellé fejelt. A 13. percben Présinger szerzett labdát az ellenfél térfelén, ezúttal Maric volt az előkészítő, az érkező Benko elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 21. percben ismét Maric volt a feladó, a szerb játékos miután átcikázott a védőkön, önzetlenül Benkohoz passzolt, aki azonban ordító helyzetben fölé lőtt. A félidő hajrájában egy ígéretes bal oldali beadást ütött a mezőnybe Horváth kapus, ami épp Horváth Levente elé került, aki hanyagul fölé emelt. Fordulás után a Rákóczi veszélyeztetett először Diallo lőtt 15 méterről, a próbálkozásba Tóth Gábor vetődött bele. Egy óra játék után megszerezte a vezetést a hazai csapat, a csereként beállt Sekour indította Présingert a bal oldalon, aki laposan középre adott, a labdát Benko átlépte, így az Seye-hez került,a ki okosan a jobb sarokba gurított, 1-0. Három perccel később megfogyatkoztak a vendégek, Kovács Olivér Seye buktatásáért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az emberelőny 5 perccel később érett góllá, Balogh szerzett labdát az ellenfél 16-osán belül, lövését Horváth még védeni tudta, ám a kipattanót Seye pofozta a hálóba, 2-0. Tíz perccel a lefújás előtt Benko adta el a labdát saját térfelén, majd a támadás közben Horváth Levente kezére pattant a labda, a játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Katona váltotta gólra, 2-1. A hátralevő időben komoly helyzet már nem alakult ki, a Lombard csak annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt, helyenként még annyit sem, de így is megérdemelten győzött.

Lombard Pápa – Kaposvár 2-1 (0-0) Gsz.: Seye 2 ill. Katona

Zsivóczky-Pandel Gyula
: Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, a kiállítás után még több gólt szerezhettünk volna. Megnyertük a meccset, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy erre a kilencven percre nem készültünk, az edzések ritmusa és a terhelés elég komoly volt a héten, hiszen az a legfontosabb, hogy a Honvéd elleni találkozóra top állapotba kerüljön a csapat.

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs - Nagy (Sekour), Balogh, Tóth G., Présinger - Rodenbücher, Horváth - Arsic, Maric (Seye), Tóth B. (Cekulajevs) - Benko

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth - Fenyvesi (Házi), Zámbó, Vadas, Kovács - Katona, Khaly, Diallo (Földes), Böjte, Kovacic - Vrucina (Kovecevic)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!