Aktív életre törekednek a látássérültek


2012-10-09 20:36:22  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Aktív életre törekednek a látássérültek főképe
A közelgő Fehér Bot Napja alkalmából tartott rendezvényt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Pápai Kistérségi Csoportja ma délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előadótermében.
Az eseményen Szabó Károlyné, a MVGYOSZ pápai csoportjának klubvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. – Fontos, hogy a lehető legtöbbször megmutassuk magunkat, és őszintén, tárgyilagosan beszéljünk problémáinkról, a fogyatékunk okozta nehézségeinkről, hiszen csak így várhatunk jó szót, illetve segítséget. El kell fogadnunk a saját korlátainkat, határainkat, és emellett megértéssel kell fordulnunk embertársaink, sorstársaink felé – fogalmazott a klubvezető.
A köszöntő gondolatok után az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak tartalmas műsora örvendeztette meg a jelenlévőket, akik ezt követően kötetlen beszélgetéssel zárták az összejövetelt. Illés Györgynétől, a MVGYOSZ pápai csoportjának körzeti vezetőjétől megtudtuk, mostanában kissé megcsappant klubjuk létszáma, de még így is közel nyolcvanan taggal büszkélkedhetnek.
– Folyamatosan keressük a lehetőségeinket, amiket igyekszünk is megragadni, egyszóval próbálunk érvényesülni. Arra törekszünk, hogy mi is aktívak legyünk, és minél jobban beilleszkedjünk a társadalomba. Ez ugyan egyre nehezebb, de együtt, közösen sikerülhet. Pápán nagyon sok segítséget kapunk mind a városvezetéstől, mind a karitatív szervezetektől, és persze a civil önkéntesektől is – tájékoztatott Illés Györgyné.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!