A pápai kovácsmester nemzetközi sikere


2012-10-09 12:57:49  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A pápai kovácsmester nemzetközi sikere főképe
Harmadik helyezést érdemelt ki Csiszár Gyula pápai kovács és népi iparművész a németországi Gotha városában 16. alkalommal megrendezett nemzetközi kovácstalálkozó versenyén a minap.
A fiatal mester korábban látogatóként már részt vett a neves rendezvényen, ezúttal pedig három magyar kováccsal együtt képviselte hazánkat Németországban. – Minden évben megrendezik ezt a nemzetközi kovácstalálkozót, amelyen meghívásos alapon lehet részt venni. Engem rendszeresen hívtak, és ezúttal sikerült is eljutni az eseményre. Az első napon Claudio Bottero híres olasz kovácsmester és fémszobrász tartott szakmai előadást, majd másnap reggel kezdődött a munka. Minden alkalommal kitalálnak egy mottót a kovácstalálkozónak, ez idén a Dúr és moll volt – ehhez kapcsolódóan kellett elkészíteni egy tetszőleges versenydarabot. A szerte Európából érkező kovácsoknak másfél nap állt rendelkezésükre a munka elvégzéséhez. Mi, magyarok már az első nap végére elkészültünk az általunk választott feladattal. Bátran mondhatom, a magyar kovácsok mindenhol megállják a helyüket – nyilatkozta hírportálunknak Csiszár Gyula.
Megtudtuk tőle, hogy az alapanyagokat itthonról vitték ki magukkal, a pápai kovácsmester pedig egy zenélő kakukkmadarat készített el a megmérettetésre. – Ez a zenélő szerkezet egy német gyermekdalt játszott le, és azt azért kiemelném, hogy egyedül az én munkám adott ki hangot. Biztos voltam benne, hogy egy jól sikerült készítményt adok ki a kezeim közül, és reménykedtem egy előkelő helyezésben. A versenyt végül egy német kovács nyerte meg, én harmadik helyezésben részesültem, aminek természetesen nagyon örülök – fogalmazott Csiszár Gyula, aki tervei szerint jövőre ismét elindul a rangos versenyen.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!