Kedden kísérik utolsó útjára Hernádi Tamást


2012-10-08 17:27:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kedden kísérik utolsó útjára Hernádi Tamást főképe
A család előzetes tájékoztatása szerint 2012. október 9-én, kedden 14:30-kor az Alsóvárosi temetőben kísérik utolsó útjára Hernádi Tamást. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kiváló sportvezető hosszú betegség után október 2-án hunyt el. Hernádi Tamás 1947. február 25-én született Devecserben. Kisgyermek korát szülővárosában töltötte, néhány évvel később a család Pápára költözött. Általános iskolás éveit a Zalka Máté Általános Iskolában járta, 1965-ben érettségizett a Türr István Gimnáziumban, majd Pécsett, a Tanárképző Főiskolán testnevelés - földrajz szakos diplomát szerzett. Már általános iskolás korában megérintette a sport iránti szeretet, tornászni kezdett, Csapó László testnevelő tanár irányításával. Gimnazista korában tovább folytatta, itt Tóth József tanár úr oktatta. A főiskolán országos tornászbajnoki címet szerzett. Első munkahelye Pápán a városi Sportiskola volt, egy évig óraadóként pedig a Hámán Kató Általános Iskolában tanított. Ezt követően a városi úttörőszövetség élén tevékenykedett, később sportfelügyelő majd a Sportigazgatási Társulás vezetője lett. Nem úgy élt, mint egy ügynök, aki pontos időbeosztással dolgozott, ő a munka-, és szabadidejét a sportnak szentelte. A sportot módfelett szerette, kötődése élete végéig kitartott. Szívvel- lélekkel végezte sporttevékenységét, szervezett, rendezett, tevékenykedett, próbálkozott az újjal. 1978-tól 2008-ig - nyugdíjba vonulásáig - szervezte a diák-szabadidő és versenysportot, a városban és környékén.  Aktív szerepet vállalt az országos versenyek és a nemzetközi sportkapcsolatok kialakításában, hogy ezzel is előbbre lendítse, és segítse a város sportéletét, sporteseményeit. A sportszervezés olyan szenvedélye volt végig élete pályáján, amit nem tudott abbahagyni, mintha varázslat alatt állt volna. Dolgozott és dolgozott. Ha visszagondolt egy-egy sporteseményre, mindig látta és érezte annak sikereit vagy kudarcait. Pozitívan gondolkodott bármilyen helyzetben. „Tűrj és tarts ki! Ha földre kerülsz, állj fel és csináld tovább!” - így élt. Igyekezett a sportolási lehetőségeket, a különböző sportágakat támogatni, segíteni, közönségvonzóvá tenni városon belül és kívül, szorgalmazta az új sportágak meghonosítását. Évtizedeken keresztül tevékenykedett Veszprém megye, Pápa város és környéke sportjáért. A Testnevelés és Sport Érdemes Dolgozója kitüntetést kapta, sportszervező munkája során Pro Publico-, majd Tüskés Endre díjban is részesült. Betegsége miatt azonban vesztesnek érezte magát, aki már labdába többé nem rúghat, de vallotta, hogy azok a bajnokok, akik a végén felemelhetik a trófeát. Ő bajnok volt, mert az egész életét úgy élte, ahogy szerette: a sportban, a sportért dolgozott. Szervezett, rendezett, tevékenykedett. Ilyen volt….

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!