Árad a fotókból a meghittség - Kiállítást szervezett a Pápa-Holnap


2012-10-06 17:34:11  | cikk: mo  | 


Árad a fotókból a meghittség - Kiállítást szervezett a Pápa-Holnap főképe
257 fotó érkezett arra a pályázatra, amelyet nemrég az MSZP helyi szervezete által elindított Pápa-Holnap.hu internetes portál szerkesztői jelentettek meg. Grőber Attila, a párt helyi vezetője elmondta, szerettek volna minél több Pápáról készült fotót látni az webes felületen, így két kategóriában hirdették meg a pályázatot: „Pápa, ahogy még nem láttuk” és „Pápa fényben és árnyékban” címmel. A szocialista képviselő hozzátette, nagy örömükre szolgált, hogy ilyen sokan elküldték a városról készült fényképeiket. Az egyetemistákból, hozzáértő fiatalokból álló zsűri értékelése után a legizgalmasabb fotókat kiállítás keretében mutatják be az érdeklődőknek. A tárlatot ma délután nyitották meg a Pedagógus Művelődési Házban.
Az eseményen Grőber Attila köszönetét fejezte ki a pályázóknak a több, mint 200 alkotásért. Az MSZP-s politikus hozzátette, a tárlat és a beérkezett amatőr fotók arra biztatnak, hogy szeressük városunkat és figyeljünk az apró részletekre, hiszen rejtett pillanatokat, szépségeket fedezhetünk fel. Grőber Attila úgy fogalmazott, különös érzékenység, szeretet, egyfajta szerelem érződik a felvételeken a város iránt. A fotósok mintha érzéki kapcsolatba kerültek volna egy-egy városrésszel, árad a fényképekből a meghittség – tette hozzá a képviselő.
Jabronka Richárd, az MSZP helyi alelnöke és a Pápa-Holnap.hu szerkesztője átadta a két kategóriában első helyezettek jutalmát, majd oklevéllel köszönte meg a kiállított fotók alkotóinak részvételét. A "Pápa, ahogyan még nem láttuk” kategóriában Gáncs Péter régi strandot ábrázoló fotója nyerte el a zsűri tetszését.  Míg a fényekkel és árnyékokkal Lakat György játszott el a legszebben.

A 31 esztendős Gáncs Péter 16 képpel jelentkezett a pályázatra, volt köztük például az Esterházy-kastélyt vagy a Várkertet ábrázoló felvétel is. Gáncs Péter már gyermekkora óta vonzódik a fényképezés művészetéhez. Szereti a természetet, kedvenc témái az állatok és a növények, de előszeretettel fotóz épületeket és a városunkat is. Péter Pápán nőtt fel, szereti ezt a várost.
A másik kategória győztese az 58 éves Lakat György lett, aki szintén fiatalkora óta érdeklődik a fényképészet iránt. Lakat György közel 40 képpel jelentkezett a pályázatra, s köztük egy régi, csaknem 20 esztendős fotója nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely nem szokványos módon mutatja be a kivilágított Nagytemplomot. Lakat György érdeklődésünkre elmondta, szívesen fotóz portrét, amikor csak teheti, fényképezőgépével szorgosan követi a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör túráit, de kimeríthetetlen témákat nyújt számára a Várkert is – tudtuk meg a kategória győztesétől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!