Pontot rabolt a Lombard Újpestről


2012-10-06 15:58:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Pontot rabolt a Lombard Újpestről főképe
A Győrtől elszenvedett pofon után az Újpest otthonában igyekezte feledtettni csúfos vereségét a Lombard Pápa. „Ki kell menni a pályára, és a legjobb tudásunk szerint teljesíteni. Az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk, és olyan pozícióba kerüljünk a szezon végén, ahonnan télen egy nagyon jó felkészülés után előrébb léphetünk” – nyilatkozta a kezdés előtt a pápaiak szakvezetője. A legnagyobb kérdés tehát az volt, sikerül-e felállnia a padlóról Zsivóczky Gyula együttesének, aki a Szűcs - Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger – Dlusztus – Quintero, Horváth L., Sekour, Németh M. – Maric kezdőt álmodta meg. A 10. percben mindjárt gondjai is akadtak a vendégeknek: Vasziljevics vezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd hét méterre a kaputól nagy helyzetben lőhetett, Szűcs azonban  - mint már sokszor - a helyén volt, és hárította a kísérletet. Tíz perccel később megszerezte a vezetést az Újpest, szabadrúgáshoz jutottak a kaputól 25 méterre, a labda mögé Kabát állt, aki a jobbra mozduló Szűcs mellett a kapu bal alsó sarkába tekert 1–0. Fél óra elteltével Németh Milán esett el az egyik hazai védő lábában a tizenhatoson belül, ám Berke sípja néma maradt. A 32. percben egy szöglet után Szélesi fejelhetett hat méterről, a fejest nagy bravúrral ütötte ki Szűcs. Két perccel később az addigi legnagyobb pápai helyzet maradt ki, Quintero lőtt a tizenhatos sarkáról, lövése a bal felső sarkot kevéssel kerülte el. Az 57. percben óriási hazai lehetőség maradt ki, Iandoli játszotta tisztára magát, majd középre adott, ahol Vasiljevic becsúszva veszélyeztetett, ám Szűcs lábbal hárítani tudott. A 79. percben kis szerencsével ugyan, de egyenlítettek a mieink, Maric egy átvétel után lövésre szánta el magát, ami Aarab fején megpattant, becsapva ezzel Balajcza kapust 1-1. A hátralévő időben nem változott az eredmény, a Lombard Pápa megérdemelten távozott egy ponttal a Szusza Ferenc Stadionból.

Újpest FC – Lombard Pápa 1-1 (1-0) Gsz.: Kabát ill. Maric

Jos Daerden: Szégyen, ahogy ma játszottunk, nem vagyunk a Barcelona, nem tiszteltük eléggé az ellenfelet, meg is érdemeltük, hogy nem szereztük meg a három pontot. Fejben sokat kell még javulnunk.

Zsivóczky Gyula: Nem vagyok elégedett, a három pontos rendszerben az egy pont nem sok, de örülünk ennek is, mindent megtettünk, hogy domináljunk a mérkőzésen, ez a második félidőben sikerült is. A Ligakupa meccsek mellett 10 napot tudunk a Honvéd elleni találkozóig kőkeményen készülni.

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger (’64 Tóth B.) – Dlusztus – Quintero (’68 Arsic), Horváth L., Sekour (’58 Seye), Németh M. – Maric

Újpest FC: Balajcza – Vermes, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Remili (’68 Bavon - Zaris), Szélesi, Vasiljevic, Christ – Kabát, Balogh B. (’73 Sztaniszavljevics)

A Lombard Pápa október 20-án 14 órától a Perutz Stadionban a Budapest Honvéd ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!