Természettudományi szakkör indult a Petőfiben


2012-10-04 16:39:28  | cikk: mo  | 


Természettudományi szakkör indult a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium a 2013/2014-es tanévben természettudományi képzés indítását tervezi. A fizika, biológia és kémia tantárgyakat emelt óraszámban kínáló képzésre most egy előkészítő természettudományi szakkört is indított az intézmény. Huszár Endre iskolaigazgató hangsúlyozta, a csütörtök délutáni foglalkozások célja, hogy ízelítőt adjon e kiemelt tantárgyakból, s mindezt érdekes információkra és kísérletekre alapozva.
A szakkör első foglalkozásán a fizika került előtérbe. Kömöcsi István fizika szakos pedagógus elmondta, ezeket a tantárgyakat nagyon alacsony óraszámban tanulják az általános iskolások, és talán kevés idő jut a kísérletekre. A szakkör ezt az űrt igyekszik kitölteni, a lényeg az interaktivitás, a gyerekek sok kísérletet maguk is elvégezhetnek. A foglalkozás emellett természetesen a diákok ismereteit is bővíti: olyan információkat, történeteket és történelmi vonatkozásokat ismerhetnek meg, amelyek a tanórákon – idő hiányában – nem biztos, hogy elhangzanak. Kömöcsi István az első foglalkozáson a mágnesek tulajdonságait szemléltette, beszélt az elektromágnesről és az elektromosságról is. Mindezt természetesen szemléltető eszközökkel mutatta be. A fizikatanár érdeklődésünkre elmondta azt is, rengeteg kísérlet zajlik majd az intézmény falai között, amit pedig helyben nem tudnak kipróbálni, azt az interaktív táblák segítségével mutatja be a gyerekeknek. A természettudományi szakkörre még mindig lehet jelentkezni.
A foglalkozásokat hetente csütörtökön, fél háromtól tartják a Petőfi Sándor Gimnázium fizika előadótermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!