Befejeződött az útfelújítás Ihásznál


2012-10-03 19:30:02  | cikk: mo  | 


Már nem lassítják 60-as sebességkorlátozó táblák a közlekedőket a korábban rossz minőségű ihászi úton. Befejeződött ugyanis a Pápát Szilsárkánnyal összekötő út 8,8 kilométeres szakaszának felújítása. A munkálatok június közepén kezdődtek, az útfejlesztés kevesebb mint három hónapot vett igénybe. Az útfelújítási projekt a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül zajlott le. A közel 10 kilométeres szakasz a projekt nyomán mintegy 878 millió forintból európai színvonalúvá. A 8408 jelű Pápa-Szilsárkány összekötő út 8,8 kilométeres felújítása többnyire külterületi útszakasz, de Ihász település belterületi részét is érinti.
A felújított úton a korábbi aszfalt makadám burkolat jelentősen leromlott, teherbírása a forgalmi igényeknek már nem felelt meg, felülete kátyús, nyomvályús és balesetveszélyes volt. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező szakemberei a burkolatalap felújítását a felmart aszfalt újrahasznosításán alapuló, környezetbarát eljárással végezték el, majd új aszfaltburkolatot és négy buszöblöt is építettek – emelte ki közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
A felújítással a projektgazda célja elsősorban a környéken élőknek munkát biztosító Pápa, Ihász és Marcaltő megközelíthetőségének, közlekedésének, a külterületi, valamint átkelési szakaszok közlekedésminőségének és térségi elérhetőségének javítása volt, ezenkívül jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek biztosítása és természetesen a területi felzárkóztatás.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – áll a közleményben.


Képek:

nincsenek képek

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!