A tatai helyőrségi klub tagjai látogattak Pápára


2012-09-29 12:30:11  | cikk: mo  | 


A tatai helyőrségi klub tagjai látogattak Pápára főképe
50 fővel érkezett Pápára a Honvéd Bajtársi Klub tatai csoportja. A nyugállományú katonatisztekből, családtagokból és civilekből álló közösséget a városvezetés is fogadta. Ízelítőt kaptak a városban jelenleg futó beruházásokból, kulturális értékekből és testközelből tapasztalhatták meg azt a kontrasztot, ami a jelenlegi és a felújított régi Városháza között húzódik. Unger Tamás alpolgármester és Bocskay László önkormányzati képviselő ugyanis a Polgármesteri Hivatal épületében köszöntötte, majd kalauzolta el a vendégeket, dr. Áldozó Tamás polgármester pedig a régi-új Városházán fogadta a bajtársi klub közösségét, és mutatta be a szépen felújított épületet.

A tatai Honvéd Bajtársi Klub a pápai klub és a polgármester meghívására érkezett ma városunkba. A pápai Honvéd Bajtársi Klub 16 esztendeje ápol kitűnő kapcsolatot a tataival, s ez idő alatt évente látogatták egymás települését, tartalmas programokat szervezve az együtt töltött időre. Major Anna, a pápai klub elnöke elmondta, most rajtuk volt a sor, hogy bemutassák a város értékeit. Ennek jegyében a mai napon ellátogatnak a Református Gyűjteményekbe, megtekintik a Zsinagógában berendezett nagyszabású kiállítást, míg végül kötetlen beszélgetéssel, szórakozással zárják majd a napot.

Sárközi József, a tatai Honvéd Bajtársi Klub elnöke hangsúlyozta, egyedülálló kapcsolatot ápolnak a pápaiakkal, hiszen a hosszú évek alatt szoros barátságok fűződtek, személyes kapcsolatok alakultak. Az együttműködést még Homor György és Básti Gyula szervezték 16 évvel ezelőtt, azóta töretlen a lelkesedés mindkét település klubja részéről. A tataiak számos programot szerveznek tagjaiknak, rendszeresen megtartják az ünnepeket, találkozókat szerveznek és szinte minden alkalommal ott vannak a helyi honvédségi rendezvényeken. Sárközi József hozzátette, klubjuk a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárhoz kapcsolódik, amely a legnagyobb tűzerejű és legnehezebb technikai eszközökkel felszerelt alakulatok egyike. A klubelnök megjegyezte azt is, a pápai közösséggel, akik viszont egy légibázishoz kötődnek, kitűnően kiegészítik egymást, van miről beszélgetni, sok újdonságot tudnak mesélni egymásnak – derült ki az eseményen.

A Városházán Unger Tamás vezette körbe a népes csoportot. Az alpolgármester beszélt a város 75 éves katonai repülésének múltjáról, a külföldi, többnemzetiségi alakulatról, amely a légibázis jövőjét is meghatározza, valamint a katonai hagyományokat méltón ápoló 20 éves Pápai Huszáregyesületről. Unger Tamás bemutatta a vendégeknek a Nagytermet, valamint a polgármester és az alpolgármester irodáját.
A közösség együtt kereste fel a régi-új Városházát, ahol Áldozó Tamás várta a vendégeket. A polgármester beszámolt a belvárosi rehabilitáció három eleméről, a Fő tér, a régi Városháza és a mozi felújításáról. Az régi Városháza rekonstrukciója kapcsán hangsúlyozta, nem közigazgatási szolgáltató üzemként kívánják használni az épületet, hanem ténylegesen a város házának szánják, számos közösségnek otthont nyújtva. A vendégek Áldozó Tamás kíséretében megtekinthették a pincehelyiségeket, a dísztermet és a megszépült épület egyéb közösségi térnek kialakított helyiségeit.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!