HATalmas pofonba szaladt bele a Lombard Pápa


2012-09-28 20:58:28  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


HATalmas pofonba szaladt bele a Lombard Pápa főképe
Az OTP Bank Liga 9. fordulójában az ETO Stadionban nehéz 90 percre készült Zsivóczky-Pandel Gyula együttese. A legutóbb a Videotont legyőző Pintér legénység nemcsak a pontokat, a szerzett gólokat tekintve is az első volt az NB I-es csapatok közül, Koltaiék 17 alkalommal találtak az ellenfél hálójába, emellett mindössze 9 gólt kaptak. Legutóbbi négy mérkőzésükön nem tudták bevenni a kapujukat, így csaknem 300 perce őrizte érintetlenül hálóját Stevanovic kapus. Hazai pályán ráadásul még veretlen volt az ETO, mérlegük három győzelem, egy döntetlen. A pápaiak legutóbb hazai pályán maradtak alul a Péccsel szemben, a kupában ugyanakkor – ahogy az elvárható is volt - magabiztos győzelmet arattak, persze a Tapolca elleni kupameccsből messzemenő következtetéseket hiba lett volna levonni. Az ETO ellen a Szűcs L. - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Tóth B., Sekour., Tóth G. – Seye, Maric összetétel futott ki a zöld gyepre. A kezdeti tapogatózást a hazaiak unták meg a 15. percben, egy jobb oldali bedobás Sekour fején csúszott meg, a labda Kronaveter elé került, aki öt méterről a kapu bal oldalába lőtt. Öt perccel később megint Kronaveter veszélyezetetett, szabadrúgását Szűcs tolta ujjheggyel szögletre. A 20. percben egy remek Maric labdát Seye ügyetlenkedett el hat méterre a kaputól, majd az ellenfél büntetett: Völgyi bal oldali beadásánál Varga bújt ki a tétovázó Présinger mellől, és az ötös sarkából a kapuba fejelt. A 38. percben a remek formában futballozó Koltai három védő között passzolt Vargának, aki egyből a jobb alsóba gurított 3-0. Az 55. percben tovább gyarapodtak Zsivóczky mester ősz hajszálai ugyanis megint gólt lőtt az ETO, Völgyi beadását Szűcs középre ütötte, épp Koltai elé, aki a jobb sarokba lőtt 4-0. Egy óra elteltével már az ötödik találatot ünnepelhették a hazaiak, Pátkai labdaszerzéséből indult az akció, majd Vargához került a játékszer, aki azt a jobb alsóba továbbította. A 85. percben Kronaveter állította be a végeredményt, miután Pátkai passzát a léc alá bombázta. A 90. percben még büntetőhöz jutott az ETO, a labda mögé Sztevanovics kapus állt oda, de lövését Szűcs kiütötte. A hazaiak még ilyen arányban is teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot, így egymás után hetedik (!) bajnoki mérkőzésen tudtak nyerni.

Győri ETO - Lombard Pápa 6-0
(3-0) Gsz: Kronaveter (15., 86.), Varga (34., 38., 61.), Koltai (55.)

Pintér Attila: Nem volt ez olyan egyszerű a győzelem, mint amilyennek látszik. Az első félidőben folyamatosan őröltük a pápai csapatot. Örülök, hogy gyönyörű akciók végén szép gólokat szereztünk. Most kell szerénynek maradnunk, de nem szabad elvenni a játékosoktól, hogy ezzel a sikerrel dicsőséget szereztek a klubbnak és örömet a szurkolóknak.

Zsivóczky Gyula: Biztos, hogy lesznek következményei ennek a mai mérkőzésnek, mindenek előtt szeretnék bocsánatot kérni a pápai drukkerektől a mai 90 percért. Olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyre előzetesen felkészültünk. Az ETO sokkal lendületesebben játszott és könyörtelenül kihasználta a hibáinkat.

Győri ETO
: Stevanovic – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter – Koltai (Nicorec 76.), Strestík (Aleksidze 60.), Varga R. (Andric 65.)

Lombard Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Németh M. 62.), Tóth B., Sekour., Tóth G. (Horváth L. 57.) - Seye (Cekulajevs 66.), Maric


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!