Játékos barokk - Elindult a Mesekastély tanfolyam


2012-09-28 19:44:02  | cikk: mo  | 


Játékos barokk - Elindult a Mesekastély tanfolyam főképe
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gróf...- meséken, verseken, dalokon és sok-sok táncon, mozgáson keresztül ismerkedhetnek meg az Esterházy-kastély világával azok az óvodások, akik részt vesznek a Mesekastély elnevezésű tanfolyamon. Az izgalmas kurzus első foglalkozását ma tartották a kastély impozáns épületében. M. Varga Veronika, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a tanfolyam ötlete abból a tényből indult ki, hogy 2014-ben, amikor a kastély teljesen megújul, az épület keleti szárnyának földszintjén valóságos gyermekbirodalmat alakítanak ki. Szeretnék, ha ezt a paradicsomi barokk gyermekjátszóteret majd olyan gyermekek mutatnák be, akik már ismerik a kastélyt és annak történetét.
A Mesekastély játékvezetője úgy fogalmazott, a foglalkozások alkalmával rengeteg mozgás, zene, tánc, dal- és verstanulás vár a gyerekekre. M. Varga Vera hozzátette, szeretné, ha a résztvevők Weöres Sándor, Zelk Zoltán, Gazdag Erzsi verseit kívülről fújnák, s a tanfolyam végére összeállna egy mese, amelyet drámajáték keretében aztán be is mutatnának az érdeklődőknek. A gyerekek ismereteit játékos formában bővítik majd a foglalkozások és természetesen az ismeretek között előkelő helyen szerepelnek majd a barokk világ és a kastély rejtelmei. A játékvezető megjegyezte azt is, a gyerekek eljuthatnak olyan helyekre is, ahova a kastélylátogatók nem, beöltözhetnek pompás barokk ruhákba, barokk táncokat tanulnak és kézműveskedhetnek is. A 3-6 éves kisgyermekek hetente egy alkalommal találkoznak játékvezetőjükkel. A tanfolyam egészen jövő májusig tart.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!