Egyeztették az évad terveit a Polgári Körben


2012-09-27 22:42:09  | cikk: mo  | 


Egyeztették az évad terveit a Polgári Körben főképe
11. évadnyitó összejövetelét szervezte meg a Pápai Polgári Kör ma este. A közösség minden ősszel rövid áttekintéssel, megbeszéléssel kezdi az évadot. Ilyenkor rendszerint felelevenítik, értékelik az előző évet, majd egyeztetik a következő hónapok eseményeit és javaslatokat tesznek az aktuális évad előadásainak témáira, a meghívott vendégelőadók személyére. A szervezet igyekszik a megalakuláskor kitűzött céloknak és értékrendnek megfelelni, azaz összejöveteleik, előadásaik témája felöleli a politika, a kultúra és a közélet számos területét, különös figyelmet szentelve a lokálpatriotizmusnak, a helyi értékek népszerűsítésének.
Ennek szellemében és a 10 éves jubileum jegyében telt az előző évad is, melynek kiemelkedő eseménye volt az a jubileumi ünnepség, melyen részt vett több, az elmúlt tíz évben meghívott polgári körös vendégelőadó is, többek között Melocco Miklós szobrász, Nagy Anna kormányszóvivő, Polgárdi Sándor esperes, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, kormánymegbízott és dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is együtt ünnepelt a közösséggel. De nemcsak az évadzáró rendezvényen vendégeskedtek ismert közéleti személyiségek vagy politikusok a közösség meghívására, hanem a rendszeresen megtartott összejöveteleken is. Pápán köszönthették az érdeklődők például Hende Csabát, aki hosszú évekig a polgári körök országos koordinátora volt – emelte ki a vendégelőadók sorából Rabi István.
A Pápai Polgári Kör elnöke beszámolt arról is, mozgalmasnak ígérkezik az évad. A következő összejövetelen Szőllősy Szabolcs lesz a vendég – árulta el Rabi István, majd hozzátette – az ő neve talán nem ismeretlen a pápaiak előtt, hiszen az ő édesapja volt a polgármester a második világháború idején, amikor a szovjet hadsereg ostromra készült Pápa városában. Novemberben Kövér Lászlóval találkozhatnak az érdeklődők, decemberben pedig a hagyományos adventi programon kívül gyertyagyújtással emlékeznek a tagok a 2004. december 5-ei népszavazásra. A kör vezetőjének ezenkívül még számos ötlet van a tarsolyában, de a hátralévő időszak vendégeinek kiléte még a jövő zenéje. Az már biztos, hogy ebben az évadban filmvetítés is lesz, a tagság a Biszku-filmet tekintheti meg az egyik összejövetelén és tervezik meghívni Borókai Gábor újságírót is – tudtuk meg Rabi Istvántól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!