Kézilabda: Serdülő és junior utánpótlás mérkőzés


2012-09-26 23:14:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda: Serdülő és junior utánpótlás mérkőzés  főképe
Régóta dédelgetett terve vált valóra a Bakonyerdő Elmax Vasas SE-nek, hiszen ettől az évtől kezdve nemcsak felnőtt és junior korú játékosaiknak tudnak versenyzési lehetőséget biztosítani, hanem a TAO pályázatból befolyó összegeknek köszönhetően részt vesznek az országos junior pontvadászatban, az országos ifjúsági kupában, valamit az országos serdülő bajnokságban. Szerda este két mérkőzést rendeztek a Városi Sportcsarnokban, a juniorok ellenfele Ajka együttese volt, a serdülők az Alba Regia KSE alakulatával meccseltek.
- A junioroknál az 1993. január 1-je után, az ifjúságiaknál az 1995. január 1-je után születettek játszhatnak – mondta Kapcsándi Zsolt utánpótlásképzés vezető. A legfontosabb, hogy a fiatalok szokják az edzés – bajnoki rendszert, motiváció lehet számukra, hogy az ügyesebb serdülő kézisek a juniorokhoz kerülhetnek, a juniorok közül jó páran pedig már a felnőtt együttes ajtaján kopogtatnak. Hosszú távú célunk, hogy idővel ne kelljen idegenből játékosokat igazolnunk, hanem saját utánpótlásunkból biztosítani tudjuk az NB II-es bajnoksághoz szükséges keretet. A számszerű eredményekkel egyelőre nem foglalkozunk, szeretnénk, ha mindenki játéklehetőséghez jutna és minél több tapasztalatot szerezne.

Bakonyerdő Pápa - Le Belier Ajka KK 27:26 (15:15)
A találkozó elején hatgólos előnyt szereztek a pápaiak, majd a végére közelengedték az Ajkát, ami majdnem a győzelembe került, de a játékosok megoldották a feladatot, és végül egygólos sikert arattak.

Bakonyerdő Pápa - Alba Regia KSE 12:26 (7:16)
A serdülőknek sokat kell még javulnunk a játék minden elemében, de hétről hétre jobb formát mutatnak. Koruk miatt edzőjük két meghatározó játékosára nem számíthatott, velük talán még jobb meccset játszhattak volna. A hozzáállásra nem lehetett panasz, a gyerekek nagyon akarnak, és a vereségek sem tántorítják el őket, idő kérdése, és beérik munkájuk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!