Három hét alatt újabb huszonhat személy – folytatódnak a kábítószer ellenes rendőri akciók


2012-09-26 21:31:47  | cikk: HuHa  | 


Három hét alatt újabb huszonhat személy – folytatódnak a kábítószer ellenes rendőri akciók főképe
Mint arról a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője korábban tájékoztatta hírportálunkat, szeptember 4-én összehangolt rendőri akcióban tucatnyi személyt vontak eljárás alá kábítószerrel való visszaélés miatt. Nagy Ákos rendőr százados ma arról adott hírt, hogy az elmúlt hetekben újabb szervezett akciók során huszonhat személy ellen indítottak eljárást. A legutóbbi razziát kedden tartották.
-Az elmúlt hetekben több akciót hajtottunk végre, melyeknek célja a kábítószerrel való visszaélés bűncselekményével alaposan gyanúsítható személyek büntetőjogi felelősségre vonása volt – közölte az osztályvezető. A huszonhat fő mindegyikét kábítószerrel való visszaélés miatt vonták eljárás alá. Nagy Ákostól azt is megtudtuk, a tegnapi akció során kilenc főt állítottak elő és vontak felelősségre, egyikük ellen BV körözés is ki volt adva.
-A felelősségre vont személyek nagy része Pápa városában él, de akad köztük olyan is, aki a környékbeli települések lakója. A most előállítottak között terjesztők és fogyasztók is vannak, jobbára fiatal felnőttek, de fiatalkorú gyanúsítottjai is vannak az elmúlt hetek sikeres akcióinak – fogalmazott a százados. Arra kérdésre, hogy a mostani elfogások kapcsolatban vannak-e a szeptember 4-ei akció során eljárás alá vont személyekkel, az osztályvezető úgy válaszolt, több nyomozásuk fut párhuzamosan, de vannak bizonyos összefüggések.
Nagy Ákos megerősítette korábbi szavait, miszerint a Pápai Rendőrkapitányság kiemelten kezeli a kábítószeres bűncselekmények felderítését, így a jövőben is tartanak hasonló akciókat, melyeket minden esetben hosszú adatgyűjtés és háttérmunka előz meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!