A Rábaköz néphagyományaival ismerkedtek a Weöresben


2012-09-26 14:51:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Rábaköz néphagyományaival ismerkedtek a Weöresben főképe
A 2012/2013-as tanév első rendezvényét ma délelőttre szervezték meg a Weöres Sándor Általános Iskolában. Az alsós osztályok ezúttal a különböző tájegységek szokásaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg a tanév során. Az első alkalommal a rábaközi táncokat, énekeket sajátíthatták el a gyerekek. A program az Ökoiskola-program keretein belül zajlik. Véseiné Kárpáti Ágota, az alsós munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi év folytatásaként ismét egy programsorozatot indítottak a tanulók számára, melynek során játékos formában ismerkedhetnek meg a tájegységek jellegzetességeivel.
- Ma délelőtt az alsósok különböző érdekes órákon vehettek részt, melyek célja, hogy a tanév során megismerkedjenek a különböző tájegységekkel, a népi hagyományokkal. Első állomásunk a Rábaköz volt. A tanítók színes programokat állítottak össze a diákoknak, akik örömmel vettek részt az órákon. Voltak, akik táncokat, énekeket tanultak, de színeztek, kirakóztak is a tanulók - foglalta össze az alsós munkaközösség vezetője.
A program a jövő hónapban folytatódik, amikor is ételekről, ünnepekről esik majd szó.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!