Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Győry Endréné


2012-09-25 19:43:49  | cikk: Babos Petra  | 


Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Győry Endréné   főképe
Győry Endréné Abonyi Éva a Pápa és környéke történeti, néprajzi értékeinek megőrzése, gondozása és bemutatása érdekében évtizedeken keresztül végzett példaértékű tevékenysége elismeréséül augusztus 17-én, Budapesten magas rangú állami kitüntetésben részesült. A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést a belügyminisztériumi ünnepély keretein belül vehette át Éva néni.  - Augusztus elején kaptam egy elegáns levelet a minisztériumtól, melyben az állt, hogy előterjesztettek az augusztus 17-ei ünnepély kitüntetettjei közé, mellyel szeretnék elismerni munkámat. Szinte a lélegzetem is elállt, annyira meglepődtem. Hamar felhívtam a lányomat és az unokámat is, hogy ez lehetséges-e. Küldtem egy válaszlevelet a minisztériumnak, melyben megírtam, hogy természetesen elfogadom az elismerést. Tényleg, nem akartam elhinni, hogy ez velem történhetett. Egy hét után aztán megkaptam a meghívót az augusztus 17-ei ünnepségre – mesélte mosolyogva Győry Endréné Éva néni.
Majd elmondta, amikor elérkezett a várva várt nap, lányával utazott fel Budapestre, már az ünnepélyt megelőző napon.
- Rendkívül színvonalas volt az ünnepség. Amikor odaértünk a Belügyminisztériumhoz, egy csinos hölgy kísért be minket abba a terembe, ahol a ceremónia zajlott. A gyönyörűen csillogó márványköves terem szinte zsúfolásig megtelt a csinosabbnál csinosabb kitüntetettekkel, köztünk rengeteg egyenruhással. A Szimfonikus Zenekar játszott, majd a Himnusz csendült fel. Tállai András önkormányzati államtitkár beszédét követően át is adták a díjakat. 49 fő miniszteri elismerésben, 29 fő köztársasági elnöki kitüntetésben részesült, 8 fő pedig Életmentő Emlékérmet vehetett át. Én nagyon meg voltam hatódva, örömmel töltött el ez az elismerés, ott szinte fel sem tudtam fogni az egészet. Bevallom, soha életemben nem gondoltam, hogy egyszer így elismerik a munkámat - mesélte meghatottan.
Végül hozzátette, hétköznapjai nem telnek unalmasan, hiszen mindig van mit tennie a ház körül.
- Egyszerűen nem tudok megállni. Ha reggel felébredek, sosem azzal foglalkozok, hogy itt fáj, ott fáj, hanem arra gondolok, mennyi elintéznivaló vár rám éppen aznap. Közlöm magammal, hogy gyerünk, muszáj elkezdeni a napot, mert ma is van valami, amit meg kell tenned. Szerencsére, jó egészségnek örvendek, s most nagy boldogsággal tölt el, hogy nemrég született meg az imádnivaló dédunokám, akivel remélhetőleg még sokat babázhatok - fogalmazott Győry Endréné.
Éva néni elárulta mottóját is, ami így hangzik:„Tudod, az erő micsoda? Akarat, amely előbb vagy utóbb eredményt arat…”
A kitüntetéshez nagyon sokan gratuláltak, családja, barátai és ismerősei, régi kollégái is, amit nagy szeretettel fogadott, jó érzéssel töltötte el minden gratuláció.
Éva néninek dr. Áldozó Tamás polgármester is gratulált az augusztus 20-ai ünnepség keretein belül egy csokor virág kísértében.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!