Játékos foglalkozás a közlekedésről


2012-09-25 16:10:21  | cikk: mo  | 


Játékos foglalkozás a közlekedésről főképe
Milyen járművel lehet közlekedni a járdán, és milyennel az úttesten? Mit jelentenek a közlekedési táblák, az útburkolati jelek? Milyen szabályok vonatkoznak a gyalogosokra a közlekedésben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a válaszokat az nátuskerti ovisok ma délelőtt Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója segítségével. A rendőralezredes a tagóvoda-vezető meghívására a szeptember 22-én aktuális autómentes nap kapcsán érkezett a Nátuskerti Óvodába. Császárné Elek Veronika érdeklődésünkre elmondta, a pápai kapitányság ún. Ovizsaru programja sikerrel zajlott a vidéki települések óvodáiban. A programhoz az Országos Balesetmegelőzési Bizottság biztosított a kapitányság számára olyan közlekedési kirakót, mely alkalmas arra, hogy az ovisok számára is érthető, játékos módon mutassa be a közlekedési szabályokat. A puzzle közlekedési helyzeteket tárt az ovisok elé, akik a kirakón keresztül megismerkedhettek a STOP-táblával, a gyalogosokra vonatkozó szabályokkal és a közlekedésben leggyakrabban előforduló helyzetekkel.
A rendőralezredes kiemelte azt is, a program tapasztalatai azt mutatják, hogy az óvodás korú gyermekek sokat tudnak a közlekedési szabályokról. Sőt, több esetben találkozott olyan kisgyermekkel, aki saját szüleit figyelmeztette a helyes közlekedési magatartásra.
A kicsik csoportokban „dolgoztak”, s miután elkészült a kirakó, sokat beszélgettek a képen látható helyzetekről. Az óvodában egyébként nagy hangsúlyt helyeznek a közlekedési szabályok megismertetésére. A faliújságon most éppen az autómentes naphoz kapcsolódóan olvashatnak érdekességeket a szülők és láthatnak tanulságos képeket a gyerekek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!