Rendőrfőkapitány a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben


2012-09-25 09:35:25  | cikk: HuHa  | 


Rendőrfőkapitány a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben főképe
Megkezdte őszi összejöveteleinek sorát a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör. A több éves múltra visszatekintő evangélikus közösség első őszi rendezvényének vendége – hétfőn este - dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány, volt pápai rendőrkapitány volt. A magas rangú rendőri vezető az összejövetel elején tájékoztatást adott a megye közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről, szólt a főkapitányság szervezeti felépítéséről és munkájáról, és természetesen a pápai kapitányságról is. Mint mondta, a megye területén hét kapitányság működik és több mint ezer rendőr szolgálja a lakosságot. A főkapitányság illetékességi területén évente 11-13 ezer bűncselekmény történik, legnagyobb számban vagyon elleni bűncselekmények. Az elmúlt években kismértékben növekedett a közterületi garázdaságok és a személy elleni jogsértések száma és nőtt a családon belüli erőszakos cselekmények száma, ezek részben a látencia csökkenésének tudhatók be, vagyis a lakosság több esetben fordul segítségért a rendőrséghez. A megye közlekedésbiztonságáról elmondta, öt-hatszáz balesethez hívják évente a megye rendőreit, közülük harminc-negyven a halálos baleset. A főkapitányság kiemelt feladata az idegenforgalmi szezonban a Balaton északi partjának védelme, melyet sikeresen hajtottak végre az idei évben. Dr. Töreki Sándor előadásában úgy fogalmazott, nagy hangsúlyt fektetnek a különböző civil szervezetekkel való együttműködésre, többek között a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel, de más civil szervezetekkel – így az egyházakkal - is van együttműködési megállapodásuk. Munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak a megelőzésre, ezt a tevékenységüket minden korosztályra kiterjesztették. A főkapitány hangsúlyozta, a rendőrség igyekszik a lakosság igényeihez igazítani feladatellátását, a statisztikai mutatókon túl fontosnak tartják az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növelését is. A közbiztonsággal kapcsolatos lakossági vélemények megismerésére többféle módszert is kidolgozott a rendőrség, és ezek eredményeinek figyelembe vételével szervezik munkájukat. A főkapitányi tájékoztatót követően a jelenlévők tehették fel kérdéseiket, s volt is bőven kérdés, főként a pápai közbiztonsági helyzettel kapcsolatban. A megjelentek köszönetet mondtak a Kis téri posztos rendőri szolgálat felállításáért, érdeklődtek a fiatalkorúak jogsértéseiről, a közterületi garázda cselekményekről és megemlítették a kábelégetés problémáját is. Dr. Töreki Sándor válaszaiban azt hangsúlyozta, a rendőrség csak olyan problémákon tud segíteni, csak azokban az ügyekben tud eljárni, melyeket bejelentenek a rendőrségen. Azt kérte, a rendőrségi intézkedésre szoruló ügyekben a rendőrkapitányságot keressék, és ne más szervezetektől várjanak segítséget.
(Dr. Töreki Sándor a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör összejövetele előtt hírportálunknak mesélt rendőri pályafutásáról és jelenlegi munkájáról is. Az interjút hamarosan olvashatják beszélgetés című rovatunkban.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!