ÖKO-Játék - Élményprogram a Várkertben


2012-09-24 16:02:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


ÖKO-Játék - Élményprogram a Várkertben főképe
A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Vajda Péter Veszprém Megyei Egyesülete szervezte meg városunkban azt az Öko-Játék programot, amelyen ma délelőtt közel 350 nagycsoportos óvodás vett részt a Várkertben. Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák vezetője érdeklődésünkre elmondta, örömmel csatlakoztak ehhez a programhoz, hiszen valamennyi óvoda elsődleges célkitűzése a környezeti nevelés.
- A nagyszabású program a KEOP 6.1.0/B/11-es számú fenntartható életformákat népszerűsítő komplex kampányokra kiírt pályázaton keresztül valósulhatott meg. Elsődleges célunk, hogy tudományos előadássorozaton, családi napokon, gyermekeket megcélzó öko-játékokon és médiakampányon keresztül népszerűsítsük a környezettudatos gondolkodást a gyerekek körében. A mai napon a Pápa Városi Óvodák nagycsoportosait szólítjuk meg interaktív játékokon keresztül. Az Öko-Játék Élmény Program 10 állomásból álló játéksorozat, melynek keretein belül a kicsik játékosan sajátíthatják el a környezettudatos életmódot, a hulladékgazdálkodásról szóló ismereteket - mondta el hírportálunknak Szász Lőrinc, a TIT Veszprém Megyei Egyesületének ügyvezető igazgatója.
A kellemes őszi időben az apróságok örömmel vették birtokukba az animátorok segítségével a játékokat, melyek között a memóriajáték, az öko-labirintus, a puzzle és az ún. öko-gubanc is színesítette a választékot. A kreatív játékok között szerepelt egyéni és csapatban megoldható feladat is. A kicsik kedvencének a csúzlis játék bizonyult, amelynek során egy hatalmas csúzlival kellett szelektív hulladékgyűjtőkbe beletalálni. Rendkívül népszerűnek tűnt a kicsik körében még az öko-labirintus is, ahol labirintusban kellett különböző környezetvédelmi jellegű feladatokat megoldani szintén animátorok segítésével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!