Hiába a nyomasztó fölény, pont nélkül maradt a Lombard


2012-09-22 22:12:34  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Hiába a nyomasztó fölény, pont nélkül maradt a Lombard főképe
Bosszantó, 2-1-es vereséget szenvedett el ma este a Lombard Pápa labdarúgócsapata a Pécs ellen a Perutz Stadionban. Az NB I 8. fordulójában megrendezett mérkőzésen a hazaiak több nagy helyzetet is kihagytak, ezzel szemben a vendégek mindkét lehetőségükből gólt szereztek.
Lombard Pápa-Pécsi MFC 1:2 (0:1). Vezette: Berger József (Vámos, Bozó).
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Simon A. 61’), Sekour, Tóth B. (Seye 56’), Maróti, Szabó O. (Benko 79’) – Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Pécsi MFC: Dibusz – Bodnár (Fodor 92’), Causic, Krejci, Panikvar – Horváth A., Akassou, Wittrédi (Bajzát 68’), Uzoma – Grumic, Stojmirovic (Zeljkovic 55’). Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerző: Benko a 89., illetve Krejci a 9., és Bajzát a 83. percben. Sárga lap: Maric a 93., illetve Panikvar a 10., Wittrédi a 60., és Uzoma a 63. percben.
Tíz éve, 2002-ben nyert utoljára bajnoki mérkőzést Pápán a Pécs labdarúgócsapata, akkor a másodosztályú pontvadászatban diadalmaskodtak a vendégek 4-2-re. Azóta nem sok babér termett a mecsekaljaiaknak a Perutz Stadionban, és az előzetes forma alapján ma este sem a pécsiek számítottak a találkozó esélyeseinek.
A mérkőzés első perceiben egy-egy szélről kapu elé lőtt labdával veszélyeztettek a csapatok, majd a 9. percben jött a hidegzuhany a pápai szurkolók számára: Wittrédi szabadrúgását Krejci 10 méterről, előrevetődve fejelte a hálóba, 0-1. Ezt követően a PMFC kizárólag a védekezést, az eredmény tartását helyezte előtérbe, a sárga-feketék pedig meddő mezőnyfölényben futballozva igyekezték feltörni a pécsi reteszt. A pápaiak erőfeszítéseit majdnem siker koronázta, miután a 34. percben Quintero a Marictól visszakapott labdával egyedül törhetett kapura, azonban a kolumbiai légiós hiába pörgette át a kifutó Dibusz felett a játékszert, a gólvonal előtt Horváth Adrián tisztázott.
A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben abbamaradt – a Lombard támadott, azonban a vendégek passzív, betömörülő, ám szervezett játéka ellen nem nagyon találták az ellenszert. A 66. percben ordító egyenlítési lehetőséget hagyott ki a bakonyaljai gárda: Simon jobb oldali beadása középen elsuhant a lábak előtt, a hosszún érkező Seye pedig két lépésről nem tudta bevenni az üresen tátongó kaput. Hat minutummal később Sekour lőhetett 9 méterről, ígéretes helyzetből, de a labda végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
A kihagyott helyzetek hamar megbosszulták magukat, ugyanis a 83. percben Bajzát megduplázta a vendégek előnyét, a rutinos csatár 20 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-2. Zsivóczky Gyula legénységének becsületére váljon, kétgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet, és Benko révén szépítettek. A 89. percben Sekour próbálkozása a bal oldali kapufát találta el, a kipattanót Benko 3 méterről a kapuba passzolta, 1-2. A következő percben akár meg is menthette volna az egyik pontot az ekkor már négy csatárral támadó Lombard Pápa, de Sekour közeli fejesét Dibusz bravúrral hárította.
Összességében a hazaiak végig jobban és veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, de amíg a Lombard-fiúk több ziccert is elpuskázták, addig a Pécs mindkét lehetőségét gólra váltotta, így a baranyaiak tíz év után ismét győztesen hagyhatták el a Perutz Stadiont.
Edzői értékelések:
Zsivóczky Gyula: Nagyon nem szeretek veszíteni, mint ahogyan a csapatom sem. Mindent megtettünk a győzelem érdekében, mindkét félidőben nyomasztó fölényben futballoztunk. Az első bekapott gólunk előtt nagyot hibáztunk, ezután végigtámadtuk a mérkőzést, a végén már négy csatárral játszottunk. Ugyan ekkor már nem volt felépített támadásunk, mivel siettettük a játékot, de így is megvoltak a lehetőségeink. A helyzetkihasználáson és a koncentráción javítanunk kell.
Supka Attila: Miután megszereztük a vezetést, nagyon magunkra engedtük az ellenfelet, nem mertünk bátran futballozni. Önbizalmat kell szereznie a játékosaimnak, és ez a mérkőzés reményeim szerint összekovácsolja majd a társaságot. Korábban előfordult, hogy jól játszottunk, mégis pont nélkül maradtunk, ezúttal viszont rossz játékkal sikerült nyernünk, amiből erőt meríthetünk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!