Isten éltesse Cseh Marci bácsit!


2012-09-22 18:49:22  | cikk: HuHa  | 


Isten éltesse Cseh Marci bácsit! főképe
Pápa város Önkormányzata is köszöntötte Cseh Mártont, városunk 100 éves lakóját. A polgármester jókívánságait és Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét Unger Tamás alpolgármester tolmácsolta az ünnepeltnek ma délben.  Marci bácsi 1912. szeptember 21-én született Lovászpatonán és 1952 óta él Pápán. Közel négy évtizeden át mozdonyvezetőként dolgozott, s nemcsak Magyarországot járta be munkája során, a Kárpátokon túlra is elvezetett útja. A II. világháborúban katonaként megjárta a frontot, Oroszországban hadifogságba került, ahonnan szerencsésen hazatárt. 1967-ben ment nyugdíjba és azóta is aktív életet él. Néhány évvel ezelőttig finom ebéddel várta hazatérő gyermekeit, unokáit, de ma is teljesen önellátó, kertészkedik, szőlőt nevel és elvégzi a ház körüli teendőket. 

Cseh Márton három gyermek édesapja (két leánya él), öt unoka nagypapája és négy dédunokája van, közülük a 7 és fél éves Rebeka a legfiatalabb. Egyik lánya és családja Svédországban él, a jeles eseményre azonban ők is hazajöttek. Marci bácsi 100. születésnapjára az egész család összegyűlt, hogy együtt köszöntsék a jó egészségnek örvendő papát. Az ünnepi ebéd előtt Unger Tamás alpolgármester Pápa város Önkormányzata nevében köszöntötte fel a város legidősebb lakóinak egyikét, átadva az önkormányzat és Magyarország kormányának emléklapját, egy üveg somlai bort és százezer forintot, amivel a város hagyományosan megajándékozza 100 éves lakóit.
Az idős bácsit egyébként nemcsak családja és a város vezetése köszöntötte fel, tegnap szomszédai és az utcabeliek látogatták meg, hogy jó egészséget és boldogságot kívánjanak neki, a születésnapos pedig könnyekig meghatódva mondott köszönetet kedvességükért.
És bár Cseh Márton a hosszú élet titkát nem tudta elárulni, derűs mosolya, életkedve és aktív élete megadja a választ a kérdésre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!