Takarítottak a csókai óvodások


2012-09-21 20:12:00  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Takarítottak a csókai óvodások főképe
A Csókai Óvoda nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre és ennek jegyében ma ünnepelték a nevelési évad első jeles napját, a takarítás világnapját. A takarítási világnap nem köthető konkrét dátumhoz, szeptember 20-ához közeli hétvégén ünneplik. Tunnerné Búzás Éva tagóvodavezető kérdésünkre elárulta, már a kora reggeli játékidőben „takarítást” játszottak, rendet raktak, rakodtak a gyerekek, hogy a csoportszobák is csinosabbak legyenek a zöld ünnepre.
- Természetesen az udvar sem maradt ki a takarításból, hiszen a betonozott részeket sepregették, a füves, kavicsos területet gereblyézték a kicsik nagy örömmel. A tanösvény gyomnövényeit és a leveleket dömperekkel fuvarozták. Egyik csoportunk pedig a Kisligetben örökbe fogadott területet tisztította meg. Tegnap kirándultunk a Somló-hegyen, ahol a Bogdán Pincészetnél szedhettünk ropogós szőlőt, amit ma préseltünk ki a gyerekekkel közösen. A gyerekek nagyon élvezték, élmény volt ez számukra, hiszen sokan még nem vettek részt ilyen munkában korábban.
A sokféle ténykedés mindazt a célt szolgálta, hogy érezzék a gyerekek, milyen jó dolgozni azért, hogy környezetünk szépségét, tisztaságát megőrizhessük. A nap zárásaként az ovisok finom musttal koccintottak. Az óvoda legközelebb, október 4-én az állatok világnapját ünnepli.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!