Búcsúzott a Magyar Kupától a Bakonyerdő Pápa


2012-09-20 12:52:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Búcsúzott a Magyar Kupától a Bakonyerdő Pápa főképe
A hétvégén rajtoló NB II-es kézilabda bajnokágra készülő Bakonyerdő Pápa a Magyar Kupában az elmúlt szezonban még az NB I-ben szereplő Tatával került szembe. Nem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, ám a kétszer 30 perc kiváló lehetőség volt a Mór elleni taktika gyakorlására. Az osztálykülönbség ellenére jól kezdtek a hazaiak, a fegyelmezett védekezés mindkét oldalon jól működött, hiszen öt perc gólcsenddel indult a mérkőzés, majd felváltva estek a gólok. Az első félidő kiegyensúlyozott játéka szoros eredményt hozott, több szép támadást is vezettünk. A játékrész derekán (23. perc) 10:12-nél sajnos hetest hibáztunk, és hiába Körli Norbert kiváló első félidei teljesítménye a kapuban, a fáradtság miatt két labdát is eladtunk, a félidőben 10:15 állt az eredményjelzőn. A második játékrész elején még tartották magunkat a pápaiak, de az osztálykülönbség - elsősorban kondícióban - kijött a két csapat között, így szépen lassan felőrölték a vendéglátókat. Becsületesen küzdöttek a srácok, a félidő közepén még volt egy jó periódusuk, ahol öt percig nem kaptank gólt, de a végére beállt a mérkőzés legnagyobb különbsége, 19:34-es vereséget szenvedtek a tavaly még NB I-es Tatától.

Kapcsándi Zsolt: Jó mérkőzés volt, gratulálok a csapatomnak. Remek felkészülés volt a hétvégi találkozóra, valamint az egész bajnokságra is. Tudom, egy 15 gólos vereséget nem lehet győzelemként kezelni, de nekünk nem egy félprofi csapatot kell megvernünk. Az első félidőben nem látszott a különbség a két csapat között, a másodikra pedig elfáradtunk, s egy reális különbség alakult ki, hozzáteszem, a játékvezetők „tisztelték” a Tatát, a kétes szituációk rendre odabillentek, persze nem ezen múlott a végső siker. Kicsit tán féltünk a tavaly még NB I-es gárdától, de azt kértem a csapatomtól, ne feltartott kézzel menjünk, hozzuk ki a legtöbbet magunkból, s ez remekül sikerült. Amíg bírtuk kondival, remekül helyt álltunk, s helyenként látványos figurákkal jeleztük, készen állunk a bajnoki rajtra. Körli Norbert kiválóan védett, de a két új igazolásom, Győri Balázs (Balatonfüred NB I-es utánpótlás csapatából, Nemesvámosban is játszik kettős igazolással) és Harcos Attila (pápai születésű, helyi nevelés) is remekül helyt állt a pápai kapuban, így három kapusra is számíthatok idén, ami mindenképp pozitívum. Támadójátékban folyamatosan javulunk, s végre minden posztról sikerül gólt szerezni, míg ezt korábban két posztról oldottuk meg. Bizakodó vagyok a bajnokságot illetően, bár rengeteget kell még javulnunk, jó a csapatunk.

Bakonyerdő Elmax VSE Pápa – Tatai AC 19:34 (10:15)

Bakonyerdő ELMAX VSE Pápa: Körli, Harcos, Győri, Nagy, Bors, Kapcsándi 1, Reizinger 5, Róth 2, Sarus 1, Szakács 1, Fébert 3, Kelemen, Lakos 2, Tolner 3, Kiss, Gőgös 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!