Bekapcsolódott az aláírásgyűjtésbe a DK pápai szervezete is


2012-09-19 23:42:34  | cikk: HuHa  | 


Bekapcsolódott az aláírásgyűjtésbe a DK pápai szervezete is főképe
Erről Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének vezetőségi tagja tartott sajtótájékoztatót szerda délután a Kossuth utcai Kossuth szobornál. Dombó László megemlékezett a 210 éve született Kossuth Lajosról, aki a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott küzdelem egyik legnagyobb alakja volt a 19. században, majd Gyurcsány Ferenc és társainak éhségsztrájkjáról szólt.
-A Demokratikus Koalíció nemet mond a listázásra, az előzetes választási regisztrációra, mely véget vet a demokrácia eddigi vívmányainak – fogalmazott, hozzátéve, ha marad az igazságtalan rezsim, marad az igazságtalan egykulcsos adó, marad az aránytalanul magas felsőoktatási tandíj, marad a hatalmas munkanélküliség és Magyarország továbbra is Európa szégyenpadján marad.
Dombó László arról is tájékoztatott, a DK helyi szervezete is aláírásgyűjtésbe kezdett az előzetes választási regisztráció ellen és folytatja a Pápai Agora elnevezésű konzultációs programját. A kitelepülések sorát a JMSZK színházépületénél kezdik csütörtökön, a Petőfi Asztaltársaság rendezvényén, melynek vendége Bajnai Gordon lesz.
-Bátorítani szeretnénk az embereket, hogy jöjjenek ki az apátiából és merjék felelni hangjukat a megnyomorítók ellen – mondta.
A Demokratikus Koalíció Veszprém megyei 4. számú választókerületi szervezete megalapította „A helyi demokráciáért” díjat, azzal a céllal, hogy az erkölcsi elismeréssel példákat állítson a köz elé. A kisplasztikából és díszoklevélből álló elismerést olyan személyeknek kívánják adni, akiknek demokrácia-érvényesítő tevékenysége példaértékű. A díjazott személyére bárki tehet jelölést – egyének és közösségek egyaránt. Az elismerést évente egy alkalommal szeretnék átadni, ezt az idén december hónapra tervezik – tájékoztatott Dombó László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!