Változatos programokat kínál a könyvtár ünnepe


2012-09-19 14:52:23  | cikk: pt  | 


Változatos programokat kínál a könyvtár ünnepe főképe
Október elseje és hetedike között ismét megrendezik az Országos Könyvtári Napokat, amelyhez természetesen a Jókai Mór Városi Könyvtár is csatlakozik. A változatos, bőséges programkínálatról ma délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a könyvtár munkatársai az intézmény olvasótermében.
Dr. Hermann István könyvtárigazgató tájékoztatása szerint, az Országos Könyvtári Napokon idén az idősebb korosztályt, az aktív idősödést, illetve a nemzedékek közötti kapcsolatot helyezik a programsorozat középpontjába.
Az egyes napok gazdag kínálatát Váminé Molnár Emma könyvtáros, olvasószolgálati osztályvezető ismertette. Mint mondta, az egy hét folyamán a könyvtár többek között otthont ad babakiállításnak, bűnmegelőzési előadásnak, óvodai foglalkozásoknak, értékmegőrző programnak, közös családi felolvasásnak, valamint az „Az én nagyim” elnevezésű rajzpályázatra érkezett munkákból összeállított tárlatnak. Emellett a vállalkozó kedvűek – szakavatott néptáncoktató felügyelete mellett – táncra perdülhetnek az olvasóteremben, vagy éppen kirándulást tehetnek Farkasgyepűre egy tapasztalt túravezető irányításával. Nem utolsó sorban pedig a számítógép-kezeléssel és az internet világával is megismerkedhetnek az érdeklődő szépkorúak.
– Rendhagyó módon október 7-én, vasárnap is nyitva lesz a könyvtár. Ekkor tartjuk ugyanis a megbocsátás napját, ami a késedelemmel rendelkező olvasóinkat érinti. Az 500 forint alatti késedelmi díjat aznap elengedjük, az e fölötti pénztartozásokra pedig 50 százalékos kedvezményt adunk. Ezenkívül ingyenes beiratkozásra is lehetősége nyílik leendő olvasóinknak október 7-én – tudtuk meg Polovitzerné Antal Mónika informatikus-könyvtárostól.
A sajtótájékoztatón dr. Hermann István arról is szólt, az elmúlt időszakban három pályázatot adott be a könyvtár – egyet önállóan, kettőt pedig konzorciális formában. Az önálló, valamint az egyik konzorciális pályázatot már elbírálták, és ezek pozitív döntést kaptak. A nyertes projektek a digitalizációra, illetve az iskolás gyerekek felkészülésére, szakköri tevékenységük bővítésére irányulnak. Az említett pályázatokat a későbbiekben bővebben is bemutatják a nyilvánosságnak.
Végezetül a könyvtárigazgató kitért a Könyvtárútra is, amelynek az október elseje és hetedike közötti útvonala Várpalotától Szombathelyig vezet tizenöt bibliotéka érintésével. Pápára október 6-án, szombaton ér el a Könyvtárút, a zarándokok pedig Váminé Molnár Emma idegenvezetésével irodalmi sétát tesznek majd a belvárosban. A zarándokmenet városunkból Celldömölkre indul tovább, a Könyvtárúton bárki részt vehet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!