Barokk időutazás az Erkelben


2012-09-17 22:48:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barokk időutazás az Erkelben főképe
Első összejövetelét tartotta ma este az Esterházy Cimborák elnevezésű klub. A késő délutáni programnak az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont.
Az Esterházy Cimborák klubja júniusban alakult meg, s jelenleg közel harminc tagja van. A klub a legifjabb korosztályt kívánja megcélozni azért, hogy legyen egy olyan aktív gyermekcsoportja a kastélynak, akik nemcsak a táncos és zászlóforgató produkciókban vesznek részt, hanem részesei is lesznek a kastély életének 2014-re, amire a rekonstrukció elkészül.
- Az Esterházy-kastély megismertetésén túl, szeretnénk, ha a gyerekek „kastélylakók” lennének. Szeretnénk bevonni őket a szervezésbe, olyan rendezvényeknél, amelyeken ők is részt vehetnek. A klub keretében olyan történelmi előadásokat és olyan interaktív foglalkozásokat szervezünk, amelyek által ezek a célok könnyen, akár játékos formában is elérhetők – mondta el Mészárosné Varga Veronika, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. A tavaly indult Barokk roadshow nagyon sikeresnek mondható, hiszen a környék nagyobb városaiban már jártak, s tervezik, hogy a közeljövőben még további helyszíneken népszerűsítik városunkat és az Esterházy-kastélyt – mondta el a gyermekek tevékenységéről.
A mai nagyszabású program elején Ludvig Andrea szabadidő szervező köszöntötte a tanulókat, majd rövid fényképes vetítéssel mutatták be az érdeklődőknek a Barokk roadshow élményeit. A délutáni rendezvény során a gyerekek korhű ruhákban, táncházban vehettek részt Müller Zoltán és Müller Anita táncpedagógus vezetésével, valamint készíthettek a barokk korhoz illő origami legyezőt és színezhettek barokk ábrákat, Horváth Ágnes és Péterné Vargyai Anna közreműködésével. Aki pedig a tánc és a játék hevében megéhezett, az finomabbnál finomabb süteményeket kóstolhatott, melyet negyven segítőkész szülő készített, a lelkes erkeles diákok pedig árusítottak.
- Nagyon tetszett ez a barokk buli, sok újat tanultam. Megtudtam például, hogy a barokk korban arannyal díszítettek. Szeretnék a későbbiekben én is csatlakozni az Esterházy Cimborákhoz és a barokk tánccsoportban is szívesen táncolnék. Ma délután készítettem egy legyezőt is, valamint megkóstoltam sok sütit, mint például a krémes és a Danone szeletet, nagyon ízlett mindegyik - mesélte el Csuti Eszter, 4. z osztályos tanuló.
- Már egy éve, hogy a barokk tánccsoport és a zászlóforgató működik az iskolában. Tavasszal indult a barokk roadshow, melynek intézményünk aktív résztvevője volt. Ez hatalmas élményt jelentett a gyerekek számára. Ezért szerveztük meg iskolánkban az első Esterházy Cimborák összejövetelét. Reméljük, hogy még sok diák kedvet kap és csatlakozik a klubhoz - fogalmazott Ludvig Andrea.
Az est programjából a meglepetés sem hiányozhatott, a szervezők a Teleszterion Színházi Műhely tűzzsonglőreit hívták meg, akik látványos produkciót mutattak be az udvaron.
A kiváló hangulatú összejövetel az eredményhirdetéssel zárult, ahol a programokon szerepelt legügyesebb, legaktívabb cimbora egy hatalmas barokk tortában részesült.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!