Közel 3000 ember látogatott el a II. Pápai Nagy Sportágválasztóra


2012-09-15 14:34:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel 3000 ember látogatott el a II. Pápai Nagy Sportágválasztóra főképe
A Nagy Sportágválasztó második napján az időjárás a szebbik arcát mutatta, így az egyesületek többsége a Perutz Stadion lelátója mögötti területen állította fel sátrait. A megváltozott helyszín elsősorban azoknak a kluboknak kedvezett, akik a Sportcsarnokban sportáguk sajátosságai miatt nem kaphattak helyet, ilyen volt az Első Magyar Polgári Lőegylet, a Delta Íjászegyesület vagy épp a Pápai Lovas Club. A mai napon az óvodás és iskolások mellett a családokat és nagyközönséget is várták, akik nem is maradtak távol a rendezvénytől. A II. Pápai Sportágválasztó tapasztalatait Tóth Péter főszervezővel értékeltük.
- Az első napon nem fogadott minket kegyeibe az időjárás, ennek ellenére úgy érzem, a problémán sikerült úrrá lenni, és szinte az összes egyesületnek tudtunk helyet biztosítani a Sportcsarnokban. A küzdőtér mellett minden talpalatnyi helyet az egyesületek rendelkezésére bocsátottunk, ezáltal egy sajátos, családiasabb hangulat alakulhatott ki. Idén Pápán üdvözölhettük Ipacs Endrét, a Sportágválaszt kitalálóját, aki meg volt elégedve, a helyszín, a résztvevő egyesületek és érdeklődők száma is elnyerte tetszését. Népszerű volt a sebességmérő kapu, a falmászás és a ládatorony építés is. Pénteken körülbelül 2000-en látogattak el hozzánk, ma szeretnénk az 1000 főt elérni, ami nem lesz egyszerű, hiszen velünk egyidőben a városban kutyakiállítás, lakótelepi nap is zajlik. Örömteli volt, hogy Karakas Hedvig személyében olimpikonnal találkozhattak a gyerekek, törekedtünk arra, hogy olyan sportolót hívjunk, akinek a sportága megtalálható Pápán. Nagy köszönet az oktatási intézményeknek, igazgatóknak, pedagógusoknak, és természetesen hálásak vagyunk az egyesületeknek, akik mindkét napon nyolc órán keresztül képviseltették magukat. A rendezvény az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem valósulhatott volna meg, a város nem kevés összeget szánt a tervek megvalósításra.
Tóth Péter hozzátette, a tavalyi évhez hasonlóan idén is kérdőívet tölthettek ki a résztvevők, és azok, akik kitöltve az urnába dobták a szelvényt, értékes tárgynyereményekkel gazdagodhatnak. A nyertesek névsorát a sorsolást követően honlapunkon közzétesszük.

A Pápai Nagy Sportágválasztó 17 órakor zárja kapuit.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!