Pápát is érintette a VII. Coop Rally mezőnye


2012-09-14 17:12:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pápát is érintette a VII. Coop Rally mezőnye főképe
A Coop üzletlánc üzleti partnereivel összefogva idén hetedik alkalommal szervezte meg a Coop Rally-t, amely a minőségi hazai élelmiszertermelést állítja a középpontba. A versenyen induló több mint 80 élelmiszeripari és kiskereskedelmi cég csapata a meghatározó gyártók érintésével járja körbe a nyugat-magyarországi régiót szeptember 13 és 15 között a két napos túra során. A résztvevők a kiskereskedelmi piac 15 és az élelmiszeripar 20-25 százalékát fedik le, mintegy 1000 milliárd Ft árbevételt, 70.000 munkavállalót képviselve. A verseny fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, szakmai védnöke dr. Kadeván Endre, a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára volt.  A versenyen idén 90 autó állt rajthoz, elsősorban a napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és médiatámogatók részvételével.
A rally második napján, a versenyzők Pápát is érintették, ahol a Pápai Hús 1913. Kft-nél volt az ellenőrző állomásuk.
A Pápai Hús 1913. Kft-nél sajtótájékoztató keretein belül Murányi László, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a meghívottakat és a sajtó megjelent képviselőit. Mint mondta, a Coop Üzletlánc felelősséget érez a Magyarországon előállított élelmiszeripari termékek iránt, és kiemelt figyelmet fordít minőségükre is. Céljuk, hogy a minőségi magyar termékeket, a magyar termelést az érdeklődés középpontjába állítsák, összefogva a magyar termelői és vállalkozói réteget. Az első Coop Rally-t 2006-ban szervezték meg hagyományteremtő szándékkal. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy évről évre emelkedik a versenyen résztvevők száma. A forgalmazók és a gyártók közös ügyüknek tekintik a magyar élelmiszeripart érintő kérdéseket, kiemelt figyelmet fordítva a minőségi hazai termelésre és a hazánkban előállított termékekre. A Coop Üzletlánc jó kapcsolatot ápol a Pápai Hús 1913. Kft-vel, Murányi László többek között ezért is adott át egy emléklapot Politzer József ügyvezető igazgatónak, megköszönve a rally színvonalas lebonyolítását, és bízva a további sikeres együttműködés reményében.
Politzer József, a Pápai Hús 1913. Kft ügyvezető igazgatója röviden beszélt a cégről, annak múltjáról és jelenéről is. Kiemelte, elődeik tradícióit folytatva, de megújulva kívánják a fogyasztók igényeit magas minőségi színvonalon kielégíteni a magyar és külföldi húspiacokon.
- Az elmúlt években folyamatos negatív tendenciájú gazdasági hatások érték az élelmiszer ágazatot, a húsfeldolgozó cégek mellett az alapanyag termelőket is. A Pápai Hús minden értékesítési csatorna felé rugalmas, ezért is tudta belföldön növelni eladásait. A hagyományos ízvilághoz való visszatérését a piac vissza is igazolta. A cég kilenc nyugat-magyarországi és egy budapesti nagykereskedést üzemeltet, de szeretnénk a jövőben terjeszkedni - mondta Politzer József.
Dr. Kadeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tájékoztatójában a sertésállomány helyzetéről szólt.
- A magyar sertéságazat nem véletlen került fókuszba a szaktárcánál. A jelenlegi nagyjából három milliós sertésállomány megduplázása, vagyis a hatmilliós sertésszám elérése az a távlati cél, ami segítheti a termékpálya összes szereplőjének felemelkedését. Ennek megvalósulása egy hosszú folyamat lenne.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is gratulált a kiváló együttműködéshez, amely a Coop és a Pápai Hús 1913. Kft. között van. Elmondta még, a húsgyár „zászlós hajója” a városnak és a megyének is, hiszen az első tíz legjobban működő vállalat között szerepel a megyében. A város és a térség szempontjából is egy fontos cégként említette, hiszen nemcsak a munkavállalókat tekintve emelkedik ki a többi vállalat közül, hanem az ország, sőt a világ különböző részeire is exportál termékeiből. Ha az országban a Pápa nevet hallja meg valaki, három dolog jut eszébe, a húsgyár, a termálfürdő és a Lombard Pápa focicsapat.
Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, reméli, ami a Pápai Hús 1913 Kft-nél történik, az példaértékűnek számít az országban, hiszen a nehézségek ellenére is képes kiválóan működni.
- Bízom benne, hogy sokan éreznek felelősséget ennek a gyárnak a sikeres működésében, a jövőjében. Mi, pápaiak abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy minden nap fogyaszthatunk a pápai húsgyár termékeiből. Reméljük, az ország különböző részein is egyre többen lesznek ebben a szerencsés helyzetben, s ezáltal is egy kicsit hozzásegítenek mindenkit, hogy pápainak érezze magát, hiszen egy kicsit mindenki pápai - zárta gondolatait a polgármester.
Végül Győrffy Balázs, országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke beszélt a Magyar Agrárkamara átalakulásáról.
- Nagyon fontos, hogy az ágazati szereplők összefogjanak és egymásban partnert lássanak, hiszen mindenkinek az az érdeke a magyar termékek fogyasztása és előállítása terén, hogy a magyar fogyasztókat elsődleges partnerének tekinthesse. Így biztos, hogy egy hosszú távú kapcsolat alakulhat ki a magyar termelők és fogyasztók között - tette hozzá Győrffy Balázs.
A sajtótájékoztatón részt vett még dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár, dr. Töreki Sándor rendőrezredes, Veszprém Megyei rendőrfőkapitány és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője is.
A verseny szakmai irányítását Ferjáncz Attila végzi. A résztvevők szeptember 13-14. között a kijelölt útvonalon a nyugat-magyarországi régió 9 meghatározó napi fogyasztási cikket gyártó vállalatát és a Coop boltot keresik fel, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatáson és termékbemutatón vesznek részt. Pápáról a mezőny a téti Coop üzletbe ment tovább.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!