Jubileum: 50. Döbröntei Várünnepség


2012-09-13 20:26:31  | cikk: mo  | 


Jubileum: 50. Döbröntei Várünnepség főképe
A szervezésben és a rendezvényen közreműködő szervekkel, az ANTSZ, a Bakony Volán Zrt., a rendőrség és a tűzoltóság képviselőjével folytatott megbeszélést Cseh Lajos Döbrönte polgármestere és Kovács László, a Döbröntei Várünnepség Hagyományőrzése Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A falu ugyanis nagy eseményre készül: nem sokkal több mint két hét múlva tartják az 50. Döbröntei Várünnepséget. Kovács László fiatal erdészként került Döbröntére, úgy fogalmazott, együtt nőtt fel a Várünnepséggel. Végigkísérte annak útját egészen idáig, s most bátran mondhatja: a várünnepségek megszervezése előtt Döbrönte egy csalántól övezett kis falu volt, a népszerű rendezvény segítségével mára egy nyugodt, tiszta és csendes településsé emelkedett.
Kovács László hangsúlyozta, a jubileumi rendezvényen szeretnék vendégül látni mindazokat, akik támogatták és részt vettek a Várünnepség szervezésében. A kuratóriumi elnök elmondta, szeretnék, ha az idei rendezvényre visszatérnének mindazok, akik a kezdetektől látogatói voltak nagyszabású ünnepségnek.
A jubileum tiszteletére gazdag programot állítottak össze a szervezők. A korábban fegyveres erők napjaként is emlegetett várünnepségen, a rendezvény katonai hagyományait felelevenítendő a MH Pápa Bázisrepülőtér csapata harcászati bemutatóval, repülőgép szimulátorral és izgalmas foglalkozásokkal készül a jeles napra. Sőt, néhány perc erejéig még a C-17-es is tiszteletét teszi Döbrönte felett.
Természetesen minden korosztályra gondoltak a szervezők: a színpadon változatos produkciók, amatőr művészeti csoportok és koncertek várják az érdeklődőket. Fellép például a Backstage Sexmachine, a Hobby együttes, a Sleepwalkers zenekar, a sztárvendég pedig Kocsis Tibor, az egyik tehetségkutató műsor győztese lesz.
Kovács László kiemelte, a rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a jubileumi programra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!