„Közállati jelenségek” a Dé-Molban


2012-09-13 17:53:06  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Közállati jelenségek” a Dé-Molban főképe
2010-ben alakult Dé Csaba és Molnár Zsolt vezetésével a Dé-Mol Színjátszó Társulat (kettejük névjátékából) Pápán. Az amatőr színjátszók elsősorban az abszurd humort közvetítik, nyolc kiváló tagjukkal (Dé Csaba, Molnár Zsolt, Iványi Balázs, Nagy Szabolcs, Nagy Ádám, Gyenge Renáta, Nagy Gábor és Horváth Alexandra).  A Dé-Mol Színjátszó Társulat tegnap délután tartotta az Abszurd a Dé-Molban, Közállati jelenségek című darabjának főpróbáját a JMSZK színpadán. Hírportálunk érkezésekor a szereplők éppen a díszletet állították össze, az abszurd műfajához hasonlóan, jókedvűen és vidáman.
A főpróba előtt Dé Csaba elmondta, hogy amióta az eszét tudja, azóta készül erre a darabra, hiszen kedvence az abszurd. Hogy miért? Amióta Magyarországon az abszurd jelen van, azóta hű követője, nagyon szereti a fárasztó vicceket, a mélyen elgondolkodtató darabokat.
- A Dé-Mol ezúttal azt mutatja be, hogy milyen is az igazi angol humor magyar értelmezésben. Mindez persze saját szövegelemekkel, sajátos, formabontó figurákkal. A néző arra is rájöhet, hogy mit ér el egy művész, ha kreatív, és hogy mindig az a hülye, aki természetesen viselkedik. Továbbá azt is megtudhatjuk, milyen egy Shakespeare dráma, ha eredeti és tíz percbe sűrítik. Mint egy paródia! A több kisebb-nagyobb felvonásban érezhető az irónia és a cinizmus is. A jelenetek részben saját tapasztalatból építkeztek, részben pedig méltatlanul feledésbe merült darabok kerültek feldolgozásra - mondta Dé Csaba.
Iványi Balázs hozzátette, minden paródia, jelenet abszurd, hiszen görbe tükröt tart magunk elé.
Az előadás vasárnap este 18 órakor lesz a JMSZK színháztermében. A darab 90 perces, jegyek válthatóak a JMSZK jegypénztárában, felnőtteknek 900 Ft, diákoknak pedig 700 Ft-os áron.
Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

       

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!