A tervezettnek megfelelően alakultak a számok a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás költségvetésében


2012-09-13 17:43:46  | cikk: mo  | 


A tervezettnek megfelelően alakultak a számok a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás költségvetésében főképe
Közbiztonsági Egyeztető Fórummal (KEF) kezdődött a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás ülése. Varga Balázs rendőrszázados tájékoztatott, augusztus elején kérdőíveket juttattak el a polgármesteri hivatalok részére. A közvélemény-kutatással a lakosság rendőrségről alkotott véleményére kíváncsi a kapitányság.
- Az eddig beérkezett, vidéki kérdőívek alapján megállapítható, hogy a lakosság meg van elégedve a rendőrség munkájával. Továbbra is várjuk a kitöltött kérdőíveket, mert szeretnénk a lakosság igényeit minden szempontból kielégíteni. A pápai kérdőívek jórészt a bűnügyi statisztikát igazolják. Minden évben a vagyon elleni bűncselekmények száma a legnagyobb. A lakosság is ezt jelezte vissza, legtöbbjüknél vagyon elleni bűncselekményt követtek el. Ezenkívül a lakosságot rendkívül zavarják a közterületen elkövetett bűncselekmények, rendzavarások. Természetesen igyekszünk ott fokozni a rendőri jelenlétet, ahol ezek előfordulnak – fogalmazott tájékoztatójában a rendőrszázados.
Császárné Elek Veronika kiemelt megelőzési főelőadó a fórumon azt hangsúlyozta, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság által megpályázott európai uniós TÁMOP projekt keretében a pápai kapitányság is kiszélesítheti meglévő programjait. A pályázat segítségével a Rigó lakótelepen és az Acsády Ignác Szakképző Iskolában mediátorok közvetítésével oldanák a felmerülő feszültséget és problémákat. A programban Pápa mellett Pápateszér és Lovászpatona vesz részt – adott tájékoztatást a kiemelt megelőzési főelőadó.

Az ülésen a tagok elfogadták a társulás 2012. évi első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót. Feketéné Földi Judit, a munkaszervezet vezetője szóbeli kiegészítésében hozzátette, a bevételek nagyobb arányban folytak be, mint ahogy a kiadások teljesültek, ezért likviditási probléma nem merült fel. A költségvetés a tervezetteknek megfelelően alakult az előző félévben. A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 2012. évi költségvetésének főösszegét a Társulási Tanács 772 315 EFt-ban állapította meg.
A társulási tagok egyhangúlag jóváhagyták a társulási megállapodás módosítását, melyre azért volt szükség, mert egyes településeken változások történtek a közoktatási és köznevelési intézmények életében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!