Rúgott gól nélkül nyert a Haladás


2012-09-13 12:44:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rúgott gól nélkül nyert a Haladás főképe
Ötödik mérkőzésén lépett pályára a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U13-as korosztálya. Az Illés Akadémia elleni meccs volt a kiemelt bajnokságban a második hazai találkozójuk, Schnellbach Imre csapata a Felcsúttól, a Győri ETO-tól és a Pécstől is nagyarányú vereséget szenvedett, ám egy védekezőbb taktikát kialakítva hazai közegben szerettek volna tisztességgel helytállni. Sajnos egyáltalán nem állt a hazaiak mellett a szerencse, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtek úgy, hogy mindhárom gólt pápai játékos szerzett. A 27. percben Zsegraics jutatta saját kapujába a labdát, hét perccel később Szalai egyenlített. A három pont sorsa nem sokkal a lefújás előtt Kolozsvári öngóljával dőlt el. A hazaiak három pontot ajándékoztak az ellenfélnek, de a csapat edzője optimista, hiszen a védekezésben viszontlátta mindazokat, amiket mérkőzés előtt megbeszéltek, emellett nagyon motiváltak és koncentráltak voltak a gyerekek, ami az eddigi mérkőzéseken nem volt rájuk jellemző. Schnellbach Imre hozzátette, az eddigi fordulók során az első mérkőzés volt, ahol az egész csapat kitett magáért.
- Sajnos a játékosállomány még nem alkalmas arra, hogy játékos csapat legyünk, mert az első osztályban egy-két alakulatot leszámítva nálunk csak jobb csapat van. Nekünk biztos védekezésből kiindulva egy kontrákra építő küzdős csapatnak kell lennünk. Mi kis egyesület vagyunk az akadémiákhoz képest, nálunk nem összeválogatott gyerekek vannak, de nekünk velük kell versenyre kelnünk. Létszámban is vannak gondok, hiszen a 18 fős keretben a három kapus mellett egy régóta sérültünk is van. Az első számú feladatom, ami hétről-hétre lefoglal minden nap, hogy a mezőnyjátékosok létszámot feltornázzam 20 fő fölé, de ez sajnos a minőség rovására fog menni. Ami pozitívum lehet, ha nő a keret, akkor már tudok versenyhelyzetet teremteni és nem az játszik, aki éppen akkor ott van és muszáj játszatnom, hogy ki tudjunk állni azon a mérkőzésen, hanem tudok válogatni. Volt rá precedens, hogy a 2001-es korosztálytól kellett segítséget kérni, hogy egyáltalán ki tudjunk állni például már az első fordulóban Felcsúton, és ezúton szeretném megköszönni az edzőkolléga segítségét. Ha megleszünk létszámban, az edzéslátogatás is érezhetően változni fog pozitív irányba - ami idáig nem volt jellemző a társaságra - és nem heten-nyolcan váltogatják egymást, akkor tavasszal már egy kis elérhető célt is kitűzhetünk magunk elé.

PELC U13: Szokodi (’50 Nemes) – Barth, Zsegraics (’58 Bencze), Szalai, Szabó – Őri, Kolozsvári D. (’58 Tóth), Kolozsvári M., Fribék (’58 Vajda) – Cseh (’57 Bognár), Pintér

PELC U13 – Illés Akadémia Haladás 1-2 (Gsz.: Szalai Cs. ill. Zsegraics (öngól), Kolozsvári (öngól)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!