"Minden nap egy alma, az orvost távol tartja" - Iskolagyümölcs-program Pápán is


2012-09-12 21:36:04  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 



24 tagország, köztük hazánk is csatlakozott az Európai Unió 2012/2013-as tanévre meghirdetett iskolagyümölcs-programjához, melynek célja, hogy a gyerekeket egészségesebb étrendre neveljék, s ezzel csökkenjen a túlsúlyos fiatalok száma. A projekt lényege, hogy már kisgyermekkorban lerakja az egészséges táplálkozás alapjait. A programhoz Pápa is csatlakozott – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Unger Tamás. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat fenntartásában működő általános iskolák mindegyike részt vesz a projektben, melynek keretében az 1-4. évfolyamos kisdiákok 26 héten át friss gyümölcsöt és 100 százalékos gyümölcslevet kapnak.
Unger Tamás hozzátette azt is, a programot kiegészítő foglalkozások, a gyerekek bevonásával zajló projekthetek és városi rendezvények kísérik, melyek felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, táplálkozásra, és megismertetik annak alapjait a célközönséggel. Ilyen rendezvény már a hétvégén is lesz, a Veszprém megyei nagy sportágválasztó, melyen rengeteg mozgásforma és sportág megismerésére, kipróbálására nyílik lehetőség.
Az Európai Unió kezdeményezése nyomán megvalósuló iskolagyümölcs-program az önkormányzatnak plusz költséget nem jelent – tette hozzá az alpolgármester. A program egyébként már el is indult. Az intézményekbe kedden szállították ki a gyümölcsöket, ma pedig már el is fogyaszthatták a gyerekek a mai napra szánt almájukat.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!