Kitüntették Kasza Lászlót


2012-09-12 14:00:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kitüntették Kasza Lászlót főképe
Hende Csaba honvédelmi miniszter szeptember 11-én a Stefánia Palota dísztermében elismeréseket adott át a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) igazolt versenyzőinek, illetve a Magyar Honvédség alkalmazásában álló sportolóknak – adta hírül a honvedelem.hu. A honvédelmi miniszter olyan kiváló sportolókat tüntetett ki, akik a londoni olimpián érmet vagy pontokat szereztek, illetve nemzetközi sportversenyekről érmekkel tértek haza, a kitüntettek között volt többek között Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Marosi Ádám, Szilágyi Áron valamint a Fighting Force SE elnöke, Kasza László is. A honvédelmi miniszter kiemelte: a kormány és a tárca is igyekezett a rendelkezésére álló forrásokat a sportolók felkészülésére, körülményeik javítására fordítani, és ezt a sportolók meghálálták az eredményeikkel. A tárcavezető rámutatott a sport közösségkovácsoló és jellemformáló erejére, hangsúlyozta: a sport megtanítja az embert a napról napra következetesen elvégzett munkára, a helytállásra, arra, miként kell küzdeni és miként kell győzni. Megtanít arra, hogy az álmainkat érdemes követni, de az álmokat csak nagyon komoly munkával lehet elérni. A miniszter megköszönte mindazt az örömöt, amit a sportolók a nemzetnek, a magyar embereknek szereztek, és kifejezte a Magyar Honvédség nagyrabecsülését. A miniszter a „Hazáért” és a „Honvédelemért” kitüntető címeket, emléktárgyakat és emlékérmeket adott át, Kasza László honvéd zászlós, kick-box világbajnok a horvátországi világbajnokságon szerzett ezüst-, és bronzérme jutalmául részesült kitüntetésben.
 - Minden elismerésnek, így ennek is nagyon örülök, megtisztelő, hogy ilyen rangos kitüntetést kaptam - mondta Kasza László. Akárhogy is nézzük, ez a cím nekem dupla jelentőséggel bír, hiszen a mi sportágunk nem olimpiai szám, nem vagyunk látványsportágak sem, minden egyes kis megemlékezés jólesik. Másrészt a Magyar Honvédség nem minden nap ad kitüntetéseket, sportolói pályafutásom végéhez közeledve sok alkalmam nem lesz ehhez hasonló rendezvényen részt venni, ez most nagyon jó jött, pici erőt ad a további munkához. Természetesen helyén kezelem a díjat, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban az olimpikonokról szólt a nap, de büszke vagyok, hogy egy ünnepségen díjaztak az olimpiai bajnokokkal, helyezettekkel. Nagyon jó volt a hangulat a fogadáson is, mindenki rendkívül közvetlen volt, készültek közös képek, a sportolók felelevenítették a londoni ötkarikás játékok legszebb pillanatait.
Kasza László a 2012. évi világbajnokságon Magyarország képviseletében mutatott kiemelkedő helytállása, a Magyar Honvédség katonái, a jövő nemzedéke, valamint az egész magyar társadalom épülését szolgáló példamutatása elismerésül vehette át az emlékérmet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!