Saját próbaterembe költözik a fúvószenekar - Koncerttel avatják szombaton


2012-09-11 17:35:13  | cikk: mo  | 


Saját próbaterembe költözik a fúvószenekar - Koncerttel avatják szombaton főképe
Elkészült Pápa Város Fúvószenekarának próbaterme. Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke örömmel jelentette be, hogy a napokban birtokba veszik a 120 négyzetméteres termet a régi Városháza megújult épületének pincéjében. Az egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta azt is, az új próbaterem dupla akkora, mint ahol eddig tartották próbáikat, most már csak a hangi adottságokat kell kitapasztalniuk, hiszen ez egy boltíves pince, így valószínűleg szigetelni kell majd. A teremben egyelőre a szekrények és a székek kaptak helyet. Mógor-Schmidt Katalin hozzátette, nagy örömükre szolgál, hogy ezentúl minden hangszernek, kottaállványoknak és ruháknak saját szekrény áll rendelkezésre.
- Ez egy hatalmas előrelépés a fúvószenekar életében. 30-35 évvel ezelőtt volt önálló próbaterme a zenekarnak a piactéren, aztán később, amikor az együttes felköltözött a kastélyba, azóta más amatőr művészeti csoportokkal kellett megosztani a termet. Az eszközöket így folyton össze kellett pakolni, ami nem igazán használt a kottaállványoknak. Régóta vártunk már erre a lehetőségre – fogalmazott az egyesület elnöke.
Mógor-Schmidt Katalin kiemelte azt is, szeretnék „belakni” a termet, végre lesz helyük az emlékeknek a falakon, így például előkelő helyre kerülhet Pápa Város Díszoklevele. Nagy feladat lesz még a hangszigetelés, melyet egyelőre tojástartókkal igyekeznek megoldani a zenekari tagok, de később, amennyiben az egyesület költségvetése megengedi, akkor hangszigetelő szivacsokra cserélik az ideiglenes megoldást jelentő papírdobozokat – tudtuk meg a zenekar egyik vezetőjétől.

Mógor-Schmidt Katalin örömmel invitálta az érdeklődőket a szombati próbaterem avatóra, melyet szeptember 15-én, 18 órai kezdettel tartanak a régi Városháza megszépült épületében. A koncertre két részes, könnyed műfajú műsorral készül a zenekar és a jeles alkalmon adják át a tiszteletbeli és örökös tagság díjait is. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!