A terrortámadásban elhunyt bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók


2012-09-11 15:53:25  | cikk: mo  | 


A terrortámadásban elhunyt bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók főképe
Az Egyesült Államok ellen 2001-ben végrehajtott öngyilkos iszlamista merényletsorozat tizenegyedik évfordulóján Bakondy György katasztrófavédelmi főigazgató elrendelte, hogy helyi idő szerint 14 óra 46 perckor minden hivatásos tűzoltó-parancsnokság egy időben, egy perces néma tiszteletadás mellett emlékezzen a World Trade Center ikertornyait ért katasztrófában elhunyt csaknem 3000 halottra, köztük a 343 tűzoltóra, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket.  Így tett a pápai parancsnokság is, 12 tűzoltó és parancsnokuk, Horváth Sándor tű. Főhadnagy néma vigyázzállással tisztelegtek bajtársaik előtt. Az öngyilkos repülőgépes merényletet követően ugyanis több ezer tűzoltó vonult az ikertornyokhoz segíteni a bajbajutottakon. A mentésben 343 amerikai kollégájuk halt meg. Ezenkívül a World Trade Center épületeinél csaknem 3 ezer ember vesztette életét és minden tizedik tűzoltó volt. Horváth Sándor érdeklődésünkre elmondta, mivel a terrortámadás már 11 esztendeje volt, így halványulnak az emlékek, az azonban biztos, hogy szeptember 11-éről mindenkinek a WTC katasztrófája jut eszébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!