A Zsinagógában és az Esterházy-kastélyban is járt a német delegáció


2012-09-09 17:46:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Zsinagógában és az Esterházy-kastélyban is járt a német delegáció  főképe
Tartalmas és színes programok vártak a négy nap során a németországi testvérvárosunk harminchét fős delegációjára. Pénteken a Pápai Hús 1913 Kft.-nél és a Pápai Bázisreptéren jártak, tegnap az ünnepi testületi ülést követően egy kellemes délutánra a Hagyományok Hegyére látogattak. A küldöttség tagjai a Pápai Cicege és Bornapok programjaiba is bekapcsolódtak, részt vettek a borlovagok és borrendek találkozóján, ahol dr. René Pöltl főpolgármestert borlovaggá avatták.
Ma délelőtt a Zsinagógát és az Esterházy-kastélyt tekintették meg. A Zsinagógában Boros Katalin, a Polgármesteri Hivatal munkatársa tartott rövid előadást a Zsinagóga történetéről, a felújítási tervekről és a jelenlegi kiállításról.
Az Esterházy-kastélyban dr. Nagy L. István múzeumigazgató fogadta a népes delegációt, s tartott tárlatvezetést. A program során a pincében borkóstolással várták az érdeklődőket, majd a program végén barokk ruhába öltözve fényképezkedhettek a külföldiek.
Dr. René Pöltl, Schwetzingen főpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy felejthetetlen négy nap volt számunkra az itt töltött idő.
- A látogatásunk csúcspontja a tegnap délelőtti ünnepi testületi ülés volt, hiszen ott együtt voltak a pápai képviselők és a schwetzingeni delegáció tagjai. A 20 év alatt a két város között nagyon szép kapcsolat és barátság alakult ki, amit a továbbiakban is szeretnénk folytatni és még tovább virágoztatni. Örülünk, hogy a bornapok programjaiba is bekapcsolódhattunk, hiszen felénk nem egészen ilyenek a borünnepek. Mivel Magyarországon vagyunk, természetes, hogy a magyar ízeket is megkóstoltuk. Nagyon ízlett a helyi specialitás, a cicege és a finom somlói bor, valamint a pálinka is - tette hozzá a főpolgármester.
Dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere hírportálunk kérdésére elmondta, az idei találkozót a 10 éves jubileumival ellentétben nem a Balaton partra, hanem Pápára szervezték, hiszen nagyon sok mindent nem láttak itt még a scnwetzingeniek.
- A négy nap során a delegációnak igyekeztünk változatos programokat összeállítani. Azt gondolom, hogy nagyon sokan vannak a küldöttségben olyanok, akik most először jártak Pápán. Remélem, hogy sikerült nekik kellemes négy napot eltölteniük, bízom benne, hogy máskor is visszajönnek hozzánk. A közös kapcsolat már 20 éve stabil alapokon nyugszik, van mire építkeznünk, sok a személyes kapcsolat köztünk. Amikor hazaérnek, remélem, Pápának lesz Schwetzingenben harminchét elkötelezett nagykövete, akik csak jót fognak mondani rólunk - mondta dr. Áldozó Tamás.
A schwetzingeni delegáció ma délután utazott haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!