Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé és társai a bornapokon


2012-09-09 11:49:30  | cikk: HuHa  | 


Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé és társai a bornapokon főképe
Ne gondolja senki, hogy Gombóc Artúr látogatott el a Pápai Cicege és Bornapok rendezvényére, az érdeklődők egy sokkal valóságosabb élménnyel gazdagodhattak szombaton az Esterházy-kastélyban. Az idei Múzeumok éjszakája után ismét ellátogatott városunkba a nagymarosi FG Manufaktúra, mely nemcsak bepillantást nyújtott a csokikészítés rejtelmeibe, de a látogatók ki is próbálhatták e mesterség néhány fogását.
 A kis cég néhány évvel ezelőtt került kapcsolatba Pápa városával, ők készítik az Esterházy csokoládét és immár másodszor mutatják be mesterségük egy-egy apró részletét. A kézműves műhely 17 féle francia és belga csokoládé alapanyaggal dolgozik és 170 féle terméket készít saját receptek alapján.
A Csupa Csoki bemutatóra a programot támogató CIB Bank ügyességi próbájának kiállásával lehetett bejutni és olykor több tucat gyermek és felnőtt állta körbe a kis asztalt, ahol a folyékony alapanyag szép formájú – és nagyon finom - csokivá varázsolódott.
-Macskanyelv, kisvirág, páva formákat hoztunk el a bemutatóra, amit megtölthetnek és kandírozott narancshéj darabkákkal, gabonagolyóval és vörösáfonyával díszíthetnek. A gyerekek megtanulják, miként töltjük be a csokoládét a formába, miért nem ragad bele, és miként kell, vagy kell-e hűteni – magyarázta el a cég tulajdonosa, Flamich Gábor.
A gyakorlati próba mellett a manufaktúra mesterei azt is elmesélték az érdeklődőknek, miből készül a csokoládé, hol terem az alapanyag és milyen csokoládéfajták vannak. Az érdeklődés óriási volt, nemcsak azért mert érdekes feladat az apró nyomózsákból megtölteni a kicsiny formákat, szakszerűen megrázni, hogy a felülete sima legyen és a levegő buborékok eltűnjenek, aztán pedig díszíteni és végül szépen csomagolni az elkészült csokit, hanem mert az elkészített csokoládét haza is vihették és meg is ehették a gyerekek.
A cégtulajdonostól megtudtuk, a csokoládé kiválóan illik a bornapok programjába, hiszen a csoki és bor párosítása különleges gasztronómiai élményt ad, ha a megfelelő bor a megfelelő csokoládéval kerül össze. Két különböző termék, két különböző íz ad egy harmadikat, ami nagyon-nagyon jó – fogalmazott Flamich Gábor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!