Autós kalandozások - 120 induló a II. Marsal Trophyn


2012-09-09 09:49:58  | cikk: mo  | 


Autós kalandozások - 120 induló a II. Marsal Trophyn főképe
Közös családi program, az autózás élménye, jó buli a haverokkal, kaland, kikapcsolódás, szórakozás – ilyen és ehhez hasonló motivációk indították el mindazt a 120 versenyzőt, akik nekivágtak a közel 120 km-es autós túrának, melyet második alkalommal hozott tető alá Marsal Kft. A Marsal Trophy ezúttal sokkal bővebb keretek között szerveződött, mint tavaly hiszen ebben az évben a pápai kistérség is hangsúlyos szerepet kapott az útvonalak között. Más volt az idei Trophy abban is, hogy a közel öt órás út során sokkal több volt az olyan feladat, amely kis hazánk, tájaink, településeink és kulturális értékeink megismerésére irányultak.
A szervezők hangsúlyozták, szerették volna, ha a résztvevők megismerik a térség természeti, vagy éppen művészeti kincseit. Éppen ezért senki nem a saját települését érintő útvonalon haladt, hanem eljuthattak olyan helyekre, amelyek eddig esetleg – valamilyen oknál fogva – rejtve maradtak előttük.
A Pápáról rajtoló „ideiglenes turisták” izgalmas feladatokat kaptak például a tapolcafői tanösvénnyel, a gannai mauzóleummal, vagy éppen a nagyteveli víztározóval kapcsolatban. Voltak kifejezetten pápai kérdések is: a résztvevőknek meg kellett tudniuk, hogy mennyibe kerül a diákjegy a Kékfestő Múzeumban, mekkora a törzskörmérete a Várkert legvastagabb platánfájának és ki kellett deríteni azt is, hogy hívják a kemping első utcáját.
A turisztikai szempontból is jelentős tájékozódási verseny jól megdolgoztatta az indulók agytekervényeit. De nemcsak azt, hiszen a tanösvényen, Gannán vagy éppen Döbröntén nem lehetett megtalálni a választ a kérdésre, csak bizony akkor, miután a versenyző jól fel is derítette a terepet.
Mivel az utat autóval kellett megtenni, és mivel a versenyt egy autókereskedés szervezte, a feladatok közül nem maradhattak ki a gépjármű üzemeltetésével, műszaki állapotával, felszerelésével és a kresszel kapcsolatos kérdések sem. Persze az ilyen jellegű feladványokra inkább a férfiak tudták a választ, azonban sokszor elkelt a női segítség: még akár egy hólánc felszerelésénél is. A Bésán család például már kitűnő „munkamegosztással” dolgozik a versenyen. A fiatal házaspár és kisfiuk másodszor vesz részt a Marsal Trophyn, a kultúra és a művészet inkább a hölgyhöz áll közelebb, míg az autós kérdések az apuka asztala.
A négy útvonalról beérkező versenyzőket szórakoztató programok és a Nagyacsádi Kecskeevők közreműködésével ízletes sertéspörkölt várta a Marsal Kft. veszprémi telephelyén. A gyerekek kirakózhattak, mások kipróbálhatták a részeg-szemüveget, az ütközésszimulátort, volt pingpongozási lehetőség, és talán a legizgalmasabb az élmények megosztása volt a csapat vagy versenytársakkal egy jó hideg frissítő mellett.
A második Marsal Trophy zárásaként Marton György, a Kft. ügyvezetője elmondta, idén is jó egy jó hangulatú, közösségformáló erővel bíró rendezvényt sikerült szervezni. Ez is volt a cél: „szerettünk volna egy napot, ami nem az értékesítésről, nem a kereskedelemről és a márkáról szól, hanem arról, hogy jól érezzük magunkat, együtt” – fogalmazott Marton György, majd hozzátette, a folyamat nem állhat meg, a Trophyt jövőre is megszervezik.
A nap végén a dobogósok értékes nyereményeket vihettek haza. A vándorkupát Varga József és családja nyerte, aki szintén második alkalommal jött el a versenyre, nem is akármilyen autóval. A fiatalember egy 31 éves, Renault 4-essel tette meg a rövidnek éppen nem nevezhető távot. A győztes bízott az autójában és persze a csapat műveltségében is, hiszen a Marsal Trophyban ez a nagyszerű, hogy a verseny nem a gyorsaságról, az időről, vagy a sebességről szól, hanem a tájékozódásról, a szórakozásról, no és persze egy kis lexikális tudás is kell hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!