Burkolják a Fő tér Szent István úti szakaszát


2012-09-08 00:34:47  | cikk: HuHa  | 


Burkolják a Fő tér Szent István úti szakaszát főképe
A múlt héten a szegélykövezésen és a beton alap elkészítésén dolgoztak a kivitelezők a Szent István út azon szakaszán, mely megújul a belvárosi rehabilitáció keretében, ezen a héten pedig megkezdték a burkolókövek lerakását. A közel 305 m hosszú – Szent István úti és Gróf úti - szakaszt ugyanolyan gránitkövek borítják majd, mint a tér egészét és az elválasztó raszter is megjelenik, jelezve, hogy az utak e szakaszai is a térhez tartoznak. A Szent István úton a régi Kazamata épületéig tart majd a térkőburkolatos felület, a jelenlegi buszforgalom biztosítása miatt azonban az utolsó tizenöt métert még nem építették meg a kivitelezők. A két forgalmi sávot elválasztó szigetet, valamint a Korvin utca meghosszabbításaként már korábban elkészült szakaszt és a Gróf út Szent István úti csomópontot jelölő forgalomválasztó szigetet az elmúlt hetekben már leburkolták kis kockakővel, most pedig innen indulva rakják a különböző méretű gránitlapokból készülő burkolatot. Az út alapjában 20 cm vastagságban húztak betonréteget, a köveket pedig misungba rakják, hogy bírja majd a járművek okozta terhelést. Az elmúlt napokban mintegy ötven méter hosszban készült el az útburkolat és ezzel párhuzamosan a buszmegállónak kialakított felületet is burkolják. Ide az apró kockakövek kerülnek legyező formában – ez az alakzat bírja ugyanis leginkább a buszok okozta nagy terhelést. Péntek délutánra a felület egyharmadával már itt is végeztek az építők.
-A Szent István úti szakaszt készítjük most el egészen addig, hogy a buszforgalmat biztosítani tudjuk, tehát az utolsó tizenöt méter egyelőre kimarad. Ha ezzel a szakasszal elkészültünk, áttereljük a gyalogos forgalmat a tér már burkolt területére és megkezdjük a járda építését a nyugati oldalon – mondta el Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója. A templom mögötti szakaszon is zajlanak már a munkák, hiszen a Nagytemplom tetőmunkálatai befejeződtek, a daru „levonult” a területről, a Fő tér építői pedig a raszterek kialakításán dolgoznak. A Gróf út beruházással érintett szakaszán pedig akkor kezdődhet meg az építés, ha a buszok közlekedésének új útvonalát kialakították, tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!