Ítéletidő az utakon


2009-12-19 21:54:07  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ma délután rövid időn belül mintegy 10-15 centiméter hó esett le, jelentősen megbénítva a gépjármű és a gyalogos forgalmat egyaránt. A Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének vezetője, Polgár Elemér elmondta: munkatársai folyamatosan járják az utakat. A 83-as főút lejáratainál, továbbá a sárvári úton Mersevátig, a veszprémvarsányi úton Gicig, továbbá Győr felé Tétig 8 hóeke járja az utakat folyamatosan, állandó váltásokkal.

- Minden út járható, még ha nehezen is. Azt javaslom, aki teheti  és egy mód van rá, ne induljon el. Az utak burkolata havas, hóátfúvásos, és az erős széllökések visszafújják a földekről a letakarított havat az utakra, alattomosan épít a szél - mondta Polgár Elemér.

A Városgondnokság vezetője, Bánhidi László elmondta, városunkban 14 hóeke és 30 ember dolgozik az utcákon és az utakon a hó eltakarításában.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint eleinte túlnyomóan borult idő lesz, és országszerte havazásra kell számítani. Hajnaltól délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, inkább már csak északon, északkeleten valószínű további havazás, másutt hózápor fordulhat elő. Ma az északkeleti, holnap az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, amely hófúvásokat okoz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -12 fok között alakul, sőt délnyugaton -15 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -4 és -8 fok között várható. A Nyugat-Dunántúl térségére előreláthatóan 5 cm hóesést jósolnak ma éjszaka folyamán.

(forrás: www.met.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!